KOCAELİ'nde ilki perşembe günü akşamı Körfez İlçesi'nde, ikincisi ise dün Dilovası ve Gebze ilçelerinde etkili olan hortumun, özellikle sanayi kuruluşlarında büyük zarara yolaçtığı belirtildi.
Perşembe akşamı Körfez İlçesi'nde kendisini gösteren hortum, buradaki bir tersanenin 200 tonluk vincini Yüksek Hızlı Tren hattına devirdi. Ayrıca bir limandaki konteynerleri rayların üzerine savururken, tren seferleri iki gün aksadı.
Dün öğlen saatlerinde önce Dilovası ilçesinde görülen ve buradaki irili ufaklı sanayi kuruluşları ile atölyelerin çatılarını uçuran hortum, daha sonra Gebze Organize Sanayi Bölgesi, Gebze Plastikçiler ve Güzeller Organize Sanayi Bölgelerinde de hasara neden oldu. Binaların çatılarını uçaran, yüksek gerilim enerji hatlarını koparan hortumun neden olduğu zararın belirlenmesi için tesbit çalışmaları başlatıldı. Gebze'nin Kirazpınar Mahallesi'nde de 20'nin üzerinde evin çatısında büyük hasar meydana geldi.
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptığı açıklamada, hortumun bir çok fabrikaların çatısını ve bacalarını uçurduğunu belirterek, Dilovası'nda daha çok sahile yakın noktalardaki metalurji ve alüminyum tesislerine zarar verdiğini, Dilovası'nda ve Gebze'de hasar tesbit çalışmalarının başlatıldığını söyledi. Hortumun neden olduğu zararın milyonlarca lira olduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLI