KOCAELİ Valisi Ercan Topaca, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin dün akşam gerçekleştirdiği asayiş ve trafik denetimini takip ederken, kentin huzurunu bozacak mafyavari girişim ve oluşumlara asla izin verilmeyevceğini söyledi. 
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Alay Komutanlığı’na ekipleri 'Huzur 41' adı verilen denetim yaparken 1000 kadar polis ve jandarma görev aldı. Vali Ercan Topaca, ilerleyen saatlerde Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geldi. İl Jandarma Komutanı Albay Birol Şimşek, Emniyet Müdür Vekili Erdoğan Taşdemir, Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktaş ve Asayiş Şube Müdürü Uğur Eldemir'in de yer aldığı basın toplantısında konuşan Vali Topaca, denetimde 8 bin 181 kişinin kimlik sorgulamasının yapıldığını aranan 38 kişinin yakalandığını, 1910 aracın kontrol edildiğini 4 hacizli araç ile 2 çalıntı araca el konulduğunu açıkladı. Vali Ercan Topaca, sürücülerin can güvenliği açısından çok önemli olan emniyet kemeri konusunda kesinlikle taviz verilmeyeceğini bildirirken kaçak hafriyata ilişkin de denetim yapıldığını söyledi. Vali Topaca, şöyle konuştu:
"Hafriyat konusunda bu akşam 86 araç kontrol edildi. 3'ü hakkında işlem yapıldı. İzinsiz hafriyat taşıyanlarla ilgili olarak 24 saat boyunca denetimlerimiz sürüyor. İzmit’te hafriyat konusunda çok sıkıntı hissedilmiyor. Fakat  Gebze’de bu sıkıntı daha çok çekiliyor. Gebze Kirazpınar Bölgesi'nde sadece bu iş ile uğraşacak seyyar karakol oluşturduk. Molla Fenari’de de seyyar karakol inşaatı devam ediyor. Hafriyatla ilgili kontrolü sağlayacağız."
Vali Topaca, denetim sırasında 6 kişinin üzerinde uyuşturucu bulunduğunu anlatırken, bu konuda herkese görev düştüğünü ifade etti, "Son 3-4 aydaki operasyonlarda yaklaşık 200 kişi tutuklandı. Herkesin bu mücadelede bizimle birlikte olması ve gençlere sahip çıkması gerekiyor" diye konuştu.  
Vali Ercan Topaca, Kocaeli’inin huzurunu, kamunun esenliğini bozacak kimseye tolerans gösterilmeyeceğini, kamu düzenini bozacak mafya tarzı oluşumlara ve izin verilmediğini ekledi.