KOCAELİ Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırama ve Uygulama Hastanesi'nde taşeron kapsamında çalışan sağlık çalışanları, Soma faciasından sonra yeniden gündeme gelen teşoron işçi çalıştırma konusuna daha fazla dikkat çekmek için bugün için topluca işi bıraktı.
Taşeron çalışmanın yasaklanması, güvenceli iş ve toplu sözleşmeli sendika haklarının tanınması için bir araya gelen 200 civarında sağlık çalışanı, öğlen saatlerinde Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplandı. Burada yapılan açıklamada üç vardiya olarak yarına kadar çalışmama kararı aldıklarını açıklandı. Taşeron firma adına çalışan sağlık personeline üniversite öğrencileri de destek verdi.
Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Kocaeli Temsilcisi Talat Tunç burada yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın sağlık çalışanları yararına yasa yaptıklarını söylemelerine rağmen kendilerinin sağlık işçisi sayılmadığını belirterek şöyle devam etti:
"Çalışma Bakanlığı, bizleri sağlık işçisi saymıyor, sendikamız Dev Sağlık İş'e üyeliklerimiz yok sayılıyor. 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası'yla taşeron şirketlerin yasadışı olarak verdiği beyanlarını esas alan sistem, bizleri inşaat, turizm, nakliye vb. işçisi sayarak sendikamıza 'işkolu uyuşmazlığı' nedeniyle üye olmamızı fiilen engelliyor. En savunmasız olduğunuz anda bedeninizi, en sevdiklerinizin canını bize emanet ediyorsunuz ama bizi yok sayıyorsunuz."

SY(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)