KOCAELİ 1 No'lu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde Gürsel Ç. adlı bir infaz koruma memuru, önceki gün koğuşta yapılan kontrol sırasında, Halil S. mahkum tarafından kalemtraş bıçağı ile boğazı ve yüzünden yaralandı. Diğer mahkumlar tarafından kurtarılan infaz koruma memurunun boğazı ile yüzüne 20'nin üzerinde dikiş atıldı.
Olay önceki gün İzmit- Kandıra yolunun 20'nci kilometresinde Adalet Bakanlığı'nca oluşturulan Cezaevi Kampüsü içindeki 1 No'lu T Tipi Cezaevi'nde meydana geldi. 5 yıllık infaz koruma memuru Gürsel Ç., sabah sayımı için 15 civarında tutuklu ve hükümlünün kaldığı koğaşa girdiğinde, adının Halil S. olduğu belirtilen mahkumun saldırısına uğradı. Psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen mahkum, nereden bulduğu bilinmeyen ve ağzında sakladığı kalemtraş bıçağı ile saldırdığı infaz koruma memuru Gürsel Ç.'nin yüzünü ve boğazını kesmeye başladı. Boğazı ve yüzü kanlar içinde kalan infaz koruma memurunu Gürsel Ç.'yi saldırganın elinden, koğuşta kalan diğer mahkumlar kurtardı.
Gürsel Ç. cezaevi revirinde yapılan ilk müdehalenin ardından ambulansla Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Burada Gürsel Ç.'nin boğazına ve yüzüne 20'nin üzerinde dikiş atıldı. 
Olayın ardından medya kuruluşlarına mail atan ve adlarının açıklanmasını istemeyen infaz koruma memurları büyük bir sıkıntı içinde görev yaptıklarını, kendilerinin can güvenliklerinin bulunmadığını, bugüne kadar tutuklu ve hükümlülerden bunun gibi benzer birçok saldırıyla karşılaştıklarını söylediler.