MALATYA’da, ev kadını 33 yaşındaki T.S.'nin, eşinden gördüğü şiddet sonucu 45 günlük bebeğini düşürdüğü iddia edildi. Kadının ailesi dayakçı kocadan şikayetçi olurken, kesin sonuç ise patolojiden gelecek raporla belli olacak.

Merkez Kaynarca Mahallesi'nde meydana gelen olayda 37 yaşındaki M.S., iddiaya göre  evde tartıştığı eşi T.S.’yi öldüresiye dövdü dövdü. Komşuların araya girmesi ile baygın haldeki kadın, ambulansla Beydağı Devlet Hastanesi Kadın Doğum Servisi’ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevk edilen T.S.’nin beyin travması geçirdiği belirlendi. Kadının ailesi bir gün önce gittikleri aile hekimliğinde kızlarının 45 günlük hamile olduğunu söyleyince ultrasona sokulan kadının hamileliği ile ilgili kesin bir sonuca varamayan doktorlar parça alarak patalojiye gönderdi.

Kadının yakınları, ifadelerinde kızlarının dayak yemeden bir gün önce Taştepe Sağlık Ocağı'na aile hekimine muayane olduğunu ve 45 günlük hamile olduğunun söylendiğini belirtti. Aile, kızlarının ise eşinin uyguladığı şidet sonucu düşük yaptığını ileri sürdü. Doktorlar ise kesin sonucun patolojiden gelecek rapora göre netlik kazanacağını belirtti.

Bu arada olaydan sonra kadının şikayeti ile gözaltına alınan dayakçı koca ise ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece 2 ay evden uzaklaştırma kararı verilerek serbest bırakıldı.



CÖ(MP/COŞ)