Kobani'de eğitimi bitiren militanlar, daha sonra gruplar halinde Güneydoğu’ya gönderildi. Teröristler, Cizre ve Sur’da polise karşı bu savaş taktiklerini kullanıyor.

Çarpıcı iddia bugün Yeni Şafak'ın manşetindeydi. "Kobani'den 10 bin vandal" başlıklı haberde çarpıcı iddianın ayrıntıları yer aldı.

İLÇELERİ SURİYE'YE ÇEVİRME PLANI

PKK'nın çatışmaları şehirlere taşımasının perde arkasında yine Suriye var. Terör unsurlarından temizlenen bölgelerde emniyet birimlerinin yaptığı incelemeler şok gerçeği ortaya çıkardı: Şehir savaşını Kobani'de öğrendi. IŞİD'in Kobani saldırısından HDP, DBP ve PKK'ya yakın derneklerle mobilize edilerek Suriye'nin kuzeyine taşınan ve orada şehir savaşı öğrenen 10 bin militan Türkiye'ye döndü. Güneydoğu ve batı şehirlerine hücreler halinde yerleştirildi. Cizre ve Sur'daki çatışmalarda YPG'nin Suriye'de kullandığı savaş yöntemleri kullanıldı.

AYNI YÖNTEM SUR VE CİZRE'DE

PKK'nın çatışamaları yerleşim birimlerine taşımasını analiz eden güvenlik ve terör birimleri, Sur ve Cizre ile Kobani'deki bağlantıyı ortaya çıkardı. Terör unsurlarından temizlenen yerlerde yapılan incelemelerle YPG'nin Suriye'de kullandığı savaş yöntemlerinin benzerliği dikkat çekiyor. Geçtiğimiz Eylül ayında Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapılan operasyonun ardından ilçe merkezi Emniyet ve güvenlik birimleri tarafından sokak sokak incelendi.

EVDEN EVE TÜNEL AÇILDI

Tüm ayrıntıların titizlikle gözden geçirildiği Cizre'de PKK'nın kullandığı yöntemle Kobani'de YPG'nin kullandığı yöntem bire bir aynı. Güvenlik raporlarına giren bilgiler şu şekilde: Kuzey Suriye'de, özellikle Kobani'de yan yana binaların duvarları delinerek yapılan ulaşım yolunun aynısı Cizre'de örgüt mensupları tarafından kuruldu. Böylece terör eylemi yapılan sokağın bir ucundan diğer ucuna dışarı çıkmadan ulaşım imkanı ve kabiliyeti sağlandı. PKK'nın Suriye kolu YPG'nin Kuzey Suriye bölgelerinde yaptığı bombalı tuzakların aynısı bombanın cinsine varıncaya kadar Cizre ve Sur ilçelerinde kuruldu.