Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da, dini nikahla istemediği kişiyle evlendirilen Y.T., evden kaçarak polise sığındı. Soruşturma başlatan savcı genç kızın evlendirildiği C.D., annesi B.D., babası C.D. ve genç kızın babası Y.T. hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 8- 15 yıl arasında hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açtı.
Diyarbakır'da 2012 yılında Y.T., ailesi tarafından kendisi gibi 17 yaşında olan C.D. ile dini nikahla isteği dışında evlendirildi. Dini nikahlı eşi tarafından Diyarbakır'ın bir ilçesine götürülen Y.T., burada 6 ay kaldıktan sonra evden kaçarak Adana'da bulunan bir akrabasının evine gitti. Dini nikahlı eşinin ve ailesinin aramaya başlaması üzerine Y.T. Adana'dan ayrılarak, Sivas'ın Kangal Cumhuriyet Başsavcılığı'na sığındı. Burada ifadesi alınan genç kız, 2012 yılında C.D. ve ailesinin kendisini istemeye geldiğini belirterek, "Babam Y.T. istemediğim halde beni C.D. ile evlendirdi. İmam nikahı kıyıldıktan sonra C.D., annesi ve babası beni zorla ilçeye götürdüler. Burada C.D. zorla benimle cinsel ilişkiye girdi" dedi.
RUH SAĞLIĞI BOZULDU
Genç kızın ifadesinin ardından soruşturma başlatan Kangal Cumhuriyet Savcısı, yetkisizlik kararı vererek dosyayı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Dosyayı inceleyen Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Y.T.'nin babası Y.T., evlendirildiği C.D., evlendirildiği kişinin annesi B.D. ve babası C.D. hakkında iddianame hazırladı. İddianamede mağdur Y.T.'nin  adli raporunda maruz kaldığı olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunu belirten Savcı, mağdurun olay tarihinde 18 yaşından küçük olduğunu vurguladı.
AİLEYE 8, NİKAHSIZ EŞE 15 YIL İSTEMİ
Şüphelilerin, olay tarihinde 18 yaşından küçük olan mağdura yönelik 'Nitelikli cinsel istismar' suçuna yardım ettiklerini kaydeden savcı, eylemin Y.T.'ye şiddet uygulanmak suretiyle gerçekleştirildiğini ifade etti. Savcı genç kızın babası Y.T., evlendirildiği kişinin babası C.D. ve annesi B.D.'nin 8'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. İddianamede, genç kızın evlendirildiği C.D.'nin de 'Çocuğun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel istismarı' suçundan 15 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılması istendi.
İddianamenin Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesinin ardından, sanıkların tutuksuz yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak.