İZMİR'in Konak İlçesi'nde, evli olduğu halde kızı 25 yaşındaki Tuba Yıldırım ile yaşayan 27 yaşındaki Ali Ürken'i öldürüp, kızı ve bir kişiyi yaralayan 51 yaşındaki Tahsin Yıldırım, toplam 14 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, geçen yıl 21 Mart'ta Gültepe semti 2703 sokak numara 16’daki evin önünde, saat 23.30 sıralarında meydana geldi. İşçi emeklisi Tahsin Yıldırım, kızı Tuba Yıldırım ve arkadaşı Ali Ürken ile sokak üzerinde karşılaştı. İlişkilerine onay vermeyen Tahsin Yıldırım ile Ali Ürken ve kızı arasında tartışma başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Sokaktaki sesleri duyan çevredekiler, durumu polise bildirdi. Kavganın büyümesi üzerine Tahsin Yıldırım otomobilinde bulunan pompalı tüfeği alarak, elektrikçilik yapan Ürken ve kızı Tuba Yıldırım'ı vurdu. Ağır yaralanan iki sevgili kanlar içerisinde yere yığıldı. Bu sırada, Tahsin Yıldırım'ın ateşlediği pompalı tüfekten çıkan saçma, aynı sokaktaki bir binanın zemin katındaki evinde televizyon izleyen 53 yaşındaki Karacabey Yahşin'in  koluna isabet etti. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri Ürken'in olay yerine öldüğünü belirledi. Sol kolundan ve sol koltuk altından yaralanan Tuba Yıldırım ile Karacabey Yahşin ise hastaneye kaldırdı.
KAÇAMAYINCA ÖLMEK İSTEDİ 
Polis, olay yerinden kaçan baba Tahsin Yıldırım'ı yakalamak için peşine düştü. Manisa'nın Kula İlçesi'ne kadar süren kovalamaca sonucunda kaçamayacağını anlayan Yıldırım, bir akaryakıt istasyonunda durdu. Eline aldığı pompalı tüfeği kalbine dayayan Tahsin Yıldırım, ateş etti. Ağır yaralanan Yıldırım, ambulansla, Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı. Yıldırım, tedavisinin ardından, iyileşip taburcu edilince tutuklandı, hakkında dava açıldı.
'AMACIM KORKUTMAKTI'
İzmir 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde “kasten öldürme, yakın akrabayı öldürmeye teşebbüs ve yaralama” suçlarından iki kez müebbet ve 20 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Tahsin Yıldırım, son kez hakim önüne çıktı. Duruşmaya, Yıldırım'ın yaraladığı kızı Tuba Yıldırım ile tarafların avukatları da katıldı. Tuba Yıldırım, babasından şikayetçi olmadığını söyledi. Tahsin Ylıdırım, ifadesinde, “Kızım, eşinden boşanmak için dava açan Ali Ürken ile birlikte yaşamaya başladı. Mahallede bazı dedikodular türedi. Bunları duydukça, sinirime hakim olamamaya başladım. Olay günü de kızım ile ikisini sokakta yürürken gördüm. Kızımın evli bir kişiyle yaşamasını tasvip etmiyordum. Ali ile konuşurken birden bana küfür etmeye başladı. Kızıma ve bana vurmaya başladı. Ben de bunlara dayanamadım. Arabadan tüfeği alıp, rastgele ateş ettim. Amacım, onları korkutmaktı. Böyle olmasını istemezdim” dedi.
Mustafa Hakan Uğur başkanlığındaki mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından, suçu ağır tahrik altında işlediğine kanaat getirilen sanık Tahsin Yıldırım'ı, Ali Ürek'i öldürmekten 12.5 yıl, kızı Tuba Yıldırım'ı yaralamaktan 1 yıl 6 ay 22 gün ve Karacabey Yahşin'i de yaralamaktan 7 ay 15 gün olmak üzere toplam 14 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, Yıldırım'a kızı ve Yahşin'i yaralamak suçundan verilen cezaların hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.