ANTALYA'da Ali ve İlknur Yıldırım çiftinin erken doğum sonucu 6,5 aylık dünyaya gelen kızları Özge'nin yanlış iğne nedeniyle kangren olduğu öne sürülen sol bacağı, diz altından kesildi. Hastane personelini tartakladığı iddiasıyla Ali İhsan Yıldırım'ın tutuklanması, aileye ikinci darbe oldu.
Merkez ilçe Kepez'de oturan ve plastik doğrama atelyesinde çalışan 36 yaşındaki Ali İhsan Yıldırım ile 32 yaşındaki İlknur Yıldırım çiftinin 1 Ocak 2014 tarihinde Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde erken doğum sonucu bir kız çocukları oldu. Ailenin 'Özge' adını verdiği 6.5 aylık prematüre bebek, AÜ Hastanesi'nde yeterli kuvöz olmadığı için özel bir hastaneye sevk edildi. Baba Ali İhsan Yıldırım'ın iddiasına göre, burada 12 gün kuvözde tedavi olan bebeğin sol bacağının morardığı tespit edilerek, kangren teşhisi konuldu. Bebek, durumu öğrenen anne babanın talebi üzerine 13 Ocak'ta AÜ Hastanesi'ne sevk edildi.
Yapılan muayenede, Özge bebeğin bacağının, kangren olduğu için diz altından kesilmesine karar verildi. 10 Şubat günü bebeğin durumunun kötüye gitmesi üzerine ailenin izniyle bebeğin sol bacağı AÜ Hastanesi'nde ameliyat edilerek sol diz kapağı altından kesildi.
EŞİ TUTUKLANDI
Bebeklerinin bacağının kesilmesiyle psikolojilerinin bozulduğunu belirten İlknur Yıldırım, eşinin bebeği görmesine engel olan hastane personeliyle tartıştığını, sonrasında hastane personelinin 'darp' raporu aldığını ve eşinin gözaltına alındığını söyledi. Eşinin 2 gündür de tutuklu olduğunu kaydeden İlknur Yıldırım, "Eşimin çıkmasını istiyorum, ona ihtiyacımız var" dedi.
Ali İhsan Yıldırım'ın ağabeyi Bayram Yıldırım ise "Kardeşim bunalımdayken hastane personeliyle tartışmış. Hastane personelinin kafası duvara çarpınca şikayetçi oldu. Kardeşim gözaltına alınıp tutuklandı. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.
Özge bebeğin tedavisi ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde devam ediyor.