BURSA’da uyuştucu parası vermediği için bıçakla saldıran kızı 24 yaşındaki Yasemin Yetim'i merdane ile vurarak öldüren 42 yaşındaki Sülbiye Yetim'in 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamasına devam edildi. Duruşmada Sülbiye Yetim'in avukatı, öldürülen genç kızın İstanbul'da yaşayan bir arkadaşının tanık olarak dinlenmesini istedi. Bu talebi kabul eden mahkeme, Sülbiye Yetim'in tahliyesini istemini ise reddetti.
Merkez Nilüfer İlçesi Altınşehir Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı Caddesi üzerindeki bir sitede geçen Ocak ayında meydana gelen olayda, Sülbiye Yetim, uyuşturucu parası vermediği için kendisini bıçaklayan kızı Yasemin Yetim'i merdaneyle başına vurarak öldürmek suçundan yakalandı. Adliyeye çıkartılan 2 çocuk annesi Yetim tutuklandı. Hakkında, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Sülbiye Yetim'in yargılanmasına devam edildi. Daha önce verdiği savunmada, "Olay günü kızım benden uyuşturucu almak için 50 lira istedi. Ben, 'sana para vermem' dedim. Odasına gitti. O sırada mutfakta mantı yapmak için tezgahın üzerine bıçakları ve merdaneyi koydum. Bana seslendi zannettim. Odasına gittiğimde birisi ile telefonla görüşüyordu. Sorduğumda, 'Serdar hocamla görüşüyorum' dedi. Tekrar mutfağa geldi. Tezgah üzerinde soğan bıçağını alarak 'bana para vermiyormusun. Vermez isen ben ölürüm, uyuşturucu almam lazım. Allah senin belanı versin, nasıl annesin' diyerek tezgahın üzerinden aldığı bıçağı sağ bacağıma sapladı.' 'Ne yaptın kan akıyor' dediğimde 'akarsa aksın' dedi. O sırada hatırlamıyorum, elime geçirdiğim merdane ile kızıma vurmuşum. Kızımın başını dizime koydum. Nefes almadığını fark ettim. 112 Ambulans ile polisi aradım. 'Gelin kızımı öldürdüm' dedim. Eşime kızımın uyuşturucu kullandığını tansiyon ve şeker hastası olduğu için söylememiştim" dedi.
AVUKATI TAHLİYE İSTEDİ MAHMKEME HEYETİ REDDETTİ
Dün yapılan ikinci duruşmada da ağlayan Sülbiye Yetim'in Avukatı Olcay Göçüm, müvekkilinin bir anne olduğunu, hiçbir annenin kızını öldürmek istemediğini, ancak, müvekkilinin kızının evli bir erkekle ilişkisi olduğunu ve uyuştucu kullandığını bildiği için tepki göstermiş olabileceğini açıkladı. Sülbiye Yetim'in kocası Hilmi Yetim'in, hasta olduğunu, kocasına bakacak kimsenin bulunmadığını belirten Avukat Göçüm, "Tahliyesini istiyorum" dedi.
Avukat Göçüm ayrıca, Yasemin Yetim'in İstanbul'da yaşayan ve kendisi ile ailesi hakkında bilgileri SMS ile paylaştığı kız arkadaşının tanık olarak dinlenmesini istedi. Mahkeme heyeti, haziran ayında yapılacacak duruşmada, adı açıklanmayan tanığın dinlenmesine, sanığın ise tahliye isteminin reddine karar verdi.

HT(FK/AAA) (FOTOĞRAFLI)