Ferit DEMİR/TUNCELİ, () - TUNCELİ'de dün akşam evde eşiyle tartışan Ö. Timdik, 12 yaşındaki kızını dışarı çıkardıktan sonra eşi Meral Timdik'i tabancayla başına ateş ederek öldürdü. Olaydan sonra ormanlık alana kaçan ve güvenlik görevlileri ile yaptığı telefon görüşmesinde intihar edeceğini söyleyen Ö. Timdik'in yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor. 
Tunceli Çarşı Merkezi Günel Sokakta bulunan Çağlar İşhanı'nın üst katında oturan Ö. Timdik (41), dün akşam henüz bilinmeyen nedende eşi Meral Timdik (38) ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine kızlarını dışarı çıkaran Ö. Timdik ile eşi arasında bağrışmaları duyan komşuları polise haber verdi. Eve gelen polis, Meral Timdik'i kafasına tek kurşun ateş edilerek öldürülmüş halde buldu.
TELEFONDA POLİSE 'İNTİHAR EDENCEĞİM' DEDİ
Polis, güvenlik kameralarından  şüpheli kocanın otomobiliyle kaçtığı yönü tespit ederek takip etmeye başladı. Polis yaklaşık 15 kilometre takip ettiği Ö.Timdik'in, Pülümür Vadisi içerisinde anayoldan çıkarak köy yollarına sapması üzerine takipten vazgeçti. Ancak daha sonra cep telefonuyla irtibat kuran polis, teslim olması için ikna etmeye çalıştığı Ö. Timdik'ten, 'teslim olmayacağı ve intihar edeceği' yanıtını aldı. 
Meral Timdik'in eve gelen yakınları fenalık geçirirken, Tunceli'de yapılan ön otopsinin ardından Timdik'in cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Şüpheli kocanın yakalanması için ormanlık alanda arama çalışmaları sürdürülüyor. 
FOTOĞRAFLI