TUNCELİ'de 12 yaşındaki kızını dışarı çıkardıktan sonra tartıştığı eşi Meral T.'yi başından tabancayla vurarak öldürüp kaçan Ö.T., dün gece operasyon yapmaya hazırlanan polislere teslim oldu.
Tunceli'de geçen cumartesi akşamı kent merkezindeki Çağlar İş Hanı üzerinde oturduğu evde eşi Meral T. ile tartışan Ö.T., 12 yaşındaki kızını evden çıkardı. İkili arasında tartışma büyüyünce ruhsatsız tabancasını alan kentte kafe işleten Ö.T., eşi Meral T.'nin başına ateş etti. Kanlar içinde yere yığılan Meral T. yaşamını yitirirken, Ö.T. evden çıktı. Otomobili ile Tunceli kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kocakoç Köyü yakınlarındaki ormanlık alana gizlenen Ö.T., polis ekipleri tarafından Mobese kameralarından tespit edilerek takip edildi. Ancak Ö.T.'nin ormanlık alana kaçması üzerine güvenlik nedeniyle polis takipten vazgeçti.
Daha sonra özel harekat timi ve zırhlı araçlarla aynı operasyon düzenleme kararı alan polis, bölgeyi ablukaya aldı. Zaman zaman polis ile telefon irtibatı kuran Ö.T. uzun süren görüşmelerde teslim olmayacağını ve intihar edeceğini belirterek polisin bulunduğu alana yaklaşmamasını istedi.
Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı timler ile özel haraket timleri, dün sabah saatlerinden itibaren bölgeden ayrılmayarak, Ö.T.'nin çıkışına izin vermedi. Bir yandan da cep telefonu sinyalleri üzerinden Ö.T.'yi takip eden polis, onunla telefon irtibatı kurdu ve teslim olmasını istedi. Teslim olmaması halinde operasyon yapılacağını ve kaldığı alandan alınacağını kendisine bildirdi. Bunun üzerine ikna edilen Ö.T., "Eşimin cenazesi gömülsün, gelip teslim olacağım" dedi. Bunun üzerine polis eşinin cenazesinin gömülmesini bekledi.
Meral T.'nin cenazesi dün saat 17.00 sıralarında Doluküp Köyü'nde toprağa verildikten sonra polis tekrar cinayet şüphelisi eşi Ö.T. ile telefon bağlantısı kurarak cenazenin toprağa verildiğini ve teslim olmasını istedi. Ö.T. de saat 17.30 sularında bölgede bekleyen polis özel haraket timlerine teslim oldu.
Cinayette kullandığı silahıyla birlikte teslim olan Ö.T.'nin poliste verdiği ilk ifadesinde, "Çok fazla borcum vardı. Evde huzursuzluk oluyordu. Çok fazla çek, senet borcumun olması nedeniyle eşimle hep tartışıyorduk. Cinayet günü de borç yüzünden eşimle tartıştık. Evde bulunan 12 yaşındaki kızımızı dışarı çıkmasını istedik, tartışmayı görmesin diye. Evde bir süre daha eşim ile tartıştık. Borçlar beni bunaltmıştı. Daha sonra ben evde bulunan ruhsatsız silahımı çıkararak kafama dayadım, intihar edecektim. Eşim bana müdahele etti ve kendimi kaybetmiştim. Aniden eşimin yere yığıldığını gördüm ve daha sonra evden kaçarak ormanlık bölgede saklandım. Uzün süre intihar etmeyi düşündüm sonra kızım için yaşamam gerektiğine karar vererek teslim oldum" dediği öğrenildi.
Bugün adliyeye sevk edilen ve soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'na ifade veren Ö.T., ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

  FOTOĞRAFLI