ŞIRNAK'ta 47 yaşındaki H.F., geçen yıl kızına tecavüz ettiği iddiasıyla tutuksuz yargılanan 29 yaşındaki Salih Tunç'u sokak ortasında tabanca ile vurarak öldürdü. H.F., Tunç'a ateş ettikten sonra olay yerinden uzaklaşırken çevresindekilerin müdahale etmemesini isteyerek, "Namus meselesi" dedi.
Şırnak'ta geçen yıl evli ve 3 çocuk babası Salih Tunç, 17 yaşındaki T.F., adlı kıza tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Polisteki sorgunun ardından mahkemeye sevkedilen Tunç, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şırnak Adliyesinde bugün devam eden duruşma öncesinde yaya olarak Cumhuriyet Meydanı'nda yürüyen Tunç, tabanca ile vuruldu. Vuran kişi, çevrede bulunanların kendisine müdahale etmemesini isteyerek, 'Namus meselesi" dedikten sonra kayıplara karıştı. Ağır yaralanan Salih Tunç, kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.
Cinayetin ardından geniş çaplı soruşturma başlatan polis inceldiği Mobese kameralarından saldırganın H.F., olduğunu belirledi. Polis zanlı H.F,'yi saklandığı binanın kazan dairesinde yakalayarak gözaltına aldı. H.F., ile ilgili soruşturma başlatıldı.
Öldürülen Salih Tunç'un tecavüz ettiği iddia edilen T.F., adlı kızın devlet tarafından bir kadın sığınma evinde koruma altında tutulduğu belirtildi.