İsmail AKDUMAN/SAMSUN, () - SAMSUN'da yetiştirme yurdunda kalan, nüfus kayıtlarına göre 14 yaşındaki E.K.'yi  bir eve götürüp döverek zorla ters ilişkiye girdiği iddiasıyla tutuklu yargılanan 22 yaşındaki Uğur Karabaş bugün son kez hakim karşısına çıktı. Kemik testi sonucuna göre mahkeme kararıyla küçük kızın yaşının 15 olarak düzeltilmesi üzerine sanığa, 'reşit olmayanla rızasıyla cinsel ilişkiye girmek' ve 'hürriyetten alıkoymak' suçlarından 15 ay hapis cezası verildi. Ceza ertelenirken sanık tahliye edildi.
İlkadım İlçesi'nde geçen yıl Kasım ayında meydana gelen olayda, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı yetiştirme yurdunda kalan 9'uncu sınıf öğrencisi E.K., yurtta kalan bir kız arkadaşı aracılığıyla tanıştığı otomobil yedek parça dükkanında çalışan Uğur Karabaş ile arkadaş olduktan sonra zaman zaman buluşup gezdi. E.K. yurt arkadaşı Y.S. adlı kızla birlikte yurttan izin alarak dışarı çıktı ve Karabaş ile buluştu. Bir süre gezdikten sonra Uğur Karabaş, iki kızı da ilçeye bağlı Baruthane Mahallesi'ndeki bir eve götürdü. Y.S. bir süre sonre evden ayrıldı. Evde yanlız kalınca da Karabaş, iddiaya göre E.K.'yı karşı çıkmasına rağmen tokat atıp zorla odaya götürüp burada ters ilişkiye girdi.
ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ
Evden ayrılan E.K., başına gelenleri yetiştirme yurdundaki görevlilere anlattı. Ardından da polise giderek şikayetçi oldu. Kısa sürede yakalanan Uğur Karabaş ise tutuklandı.
Samsun 1'inci Ağır ceza Mahkemesi'nde 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan ve bugün son kez hakim karşısına çıkan Karabaş, suçlamaları kabul etmedi. Savunmasında genç kızla zorla ilişkiye girmediğini dile getirdi. Önceki celselerde ifade veren E.K. da sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi.
Diğer taraftan E.K.'nın yaşının yapılan kemik testinde olay tarihinde 15 olduğunun tespit edilmesi üzerine mahkeme heyeti, sanığa 'reşit olmayanla rızasıyla ilişkiye girmekten ve hürriyetten yoksun bırakma' suçlarından 15 ay hapis cezası verdi. Ardından da verilen cezayı erteleyerek Karabaş'ı tahliye etti.

İA(MS/COŞ) (FOTOĞRAFLI)