Başarılı bir öğrenciyken DHKP-C örgütünce kandırılan ve evini terk ederek örgüt merkezinde kalmaya başlayan genç kızın ailesi, evlatlarının kurtarılması için savcılığa başvurdu

Lise öğrencisi kızı DHKP-C terör örgütü tarafından kandırılarak Okmeydanı'ndaki örgüt binasında tutulan anne Fidan A., savcılığa başvurdu ve "Kızımı örgütün elinden kurtarın" diyerek yardım istedi. S.A. henüz 16 yaşındaydı. Anadolu lisesini kazanmıştı. Okul birincisiydi. Parlak bir gelecek vaat ediyordu. Fakat her şey, bir akrabasının onu Kıraç'ta "Tiyatro öğrenirsin" bahanesiyle bir derneğe götürmesiyle değişti. 

CEZAEVİNDE YATTI 

Burada genç kızın beyni yıkandı ve DHKP-C sempatizanı haline geldi. S.A. zamanla evden ayrıldı, okulu bırakıp örgütün Okmeydanı'ndaki sözde gençlik federasyonu merkezinde yaşamaya başladı. Anne babası ne yaptılarsa kızlarını vazgeçirmediler. Örgüt adına çeşitli eylemlerde ön saflara sürülen kızın eğitim hayatı bitme noktasına geldi. Annesi geçtiğimiz yıl kaydını dondurdu ama bu sene S.A. devamsızlıktan sınıfta kalmak üzere… S.A. geçtiğimiz aylarda örgütsel bir eylemde gözaltına alınıp sevk edildiği nöbetçi mahkemede tutuklandı. Birkaç ay cezaevinde yattı. Duruşma günü annesi mahkemeye gitti. Kızı tahliye olunca elinden tutup evine götürmek istedi. Aile cezaevine girip çıkan kızlarının artık örgütten soğuduğunu düşünüyordu. Adliyeden çıktıklarında "Arkadaşlarımla vedalaşıp birlikte eve gidelim" dedi S.A. Ama girdiği örgüt binasından bir daha dışarı salınmadı. Binadan çıkan bir örgüt sempatizanı, "Kızınız sizi görmek istemiyor" dedi ve kapıyı anne-babanın yüzüne çarptı. 

ANNE-BABAYA ÖRGÜT DAYAĞI... 

Anne ve babası kapı önünde saatlerce onu bekledi. Kapıyı vurup kızlarını istediklerinde ise fena şekilde dövüldüler. Feci şekilde darp edilen anne-baba İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek şikâyetçi oldu. Anne Fidan A., "Kızımın hayatından endişe ediyorum, alıkonulduğu binada bulunarak bize teslim edilmesini istiyorum. Kızımı alı koyan kişilerden şikâyetçiyim" dedi. 

'ARTIK DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI'

Genç kız halen terör örgütünün sözde dernek binasında tutuluyor. Emniyet güçlerinden gelecek güzel bir haber bekleyen anne Fidan A. ise şunları söylüyor: "Kızım okul birincisi pırıl pırıl bir genç kızdı. Bir akrabamız tarafından tiyatro bahanesiyle Kıraç'ta bir derneğe götürüldü. Dernekte beyni yıkanmış, ben çok sonradan farkına vardım. Örgüt kızımı avuçlarımızın arasından sıyırıp aldı. Devlet büyüklerimizden kızımın bulunmasını ve bize teslim edilmesini rica ediyorum. Artık dayanacak mecalimiz kalmadı."