İZMİT'te Uluslararası İnterteks Fuar Alanı arkasında bulunan Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi sorumluluğundaki depodan çalınan Kızılay'a ait malzemelerin bir bölümü daha Kartepe İlçesi'nde bir depoda bulundu.

Kızılay'a ait olan yaklaşık 1 milyon lira değerindeki çadır, battaniye ve diğer yardım malzemeleri, Kasım ayı başında aralarında Kızılay Şube Başkanı Muzaffer Şimanoğlu'nun eski şoförünün de aralarında bulunduğu kişilerce çalınmış ve şüpheliler yakalandıklarında ifadeledrinde 300 bin lira karşılığında hurdacılara sattıklarını belirtmeşlerdi. 

Soygunla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, çalınan malzemelerin satıldığı kişileri de tek tek tesbit ederek bunların saklandığı depolardan da toplamaya başladı. Son olarak çalınan ve aralarında demir kostrüksüyonların da bulunduğu çadır ve malzemelerin Kartepe İlçesi'nde bir depoda saklandığı anlaşılınca buraya baskın yapıldı. Yaklaşık 7 ton olduğu anlaşılan malzemeler buradan Kızılay'a ait kamyonlara yüklenerek yeniden Lojistik merkezi sorumluluğundaki depoya götürüldü.