ADANA'da geçen 23 Ocak'ta kız yüzünden çıkan kavgada öldürülen 18 yaşındaki Deniz Turgut'un katil şüphelileri olduğu iddiasıyla 3 kişi daha gözaltına alındı.
Olay, geçen 23 Ocak'ta merkez Seyhan İlçesi'nin Uçak Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, aynı kıza aşık olan Yusuf Güzhan ile Mehmet Kurt arasında çıkan kavgada 18 yaşındaki Deniz Turgut pompalı tüfekle vurularak öldürüldü, bu olayın ardından taraflar arasında yaşanan ikinci kavgada ise 9 kişi yaralandı. Başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 19 yaşındaki Ali Bayav tutuklandı, Kadir Aslan, Mehmet Kurt ile V.Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Polis, Deniz Turgut'un katil şüphelileri olduğunu belirlediği firari 19 yaşındaki Sezgin Bayav, 22 yaşındaki Mehmet Vural ile 20 yaşındaki İbrahim Can'ı da dün düzenlenen operasyonla yakaladı. Deniz Turgut'un öldürüldüğü olayda kullanılan tüfek ise Sezgin Bayav tarafından gömüldüğü araziden çıkartıldı. İfadelerinin ardından çelik yelek giydirilen 3 şüpheli, sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirildi. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Sezgin Bayav ile Mehmet Vural tutuklanırken, İbrahim Can tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.