İZMİR’in Yenişehir Semti’nde, Sağlık Meslek Lisesi’nde okuyan 15 yaşındaki Buse Hilal Bayrak’ı dört yerinden, 17 yaşındaki Büşra Baysal’ı da iki yerinden bıçaklayan F.Ü., işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören, 2 yıl içerisinde 8 kez evden kaçtığı belirlenen F.Ü.’nün sorgusunda, kız öğrencileri, kantininden su almak için girdiği okulda kendisine omuz attıklarını sanıp bıçakladığını söylediği öğrenildi.
Olay, geçen cuma günü saat 15.30 sıralarında meydana gelmişti. Kimliği belirsiz bir kişi, iddiaya göre, öğretmeni görme bahanesiyle Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne girdi. Burada bahçede teneffüste bulunan kız grubunun yanına giden ve başında siyah beyaz bere bulunan saldırgan, "Benden korkmayın" dedi. Daha sonra "Senden niye korkalım?" dediği ileri sürülen lise birinci sınıf öğrencisi Buse Hilal Bayrak’ı, kazağının kol kısmına gizlediği bıçakla sırtı ve bacaklarından olmak üzere dört yerinden yaraladı. Hızla tel örgülerden atlayan saldırgan, Eşrefpaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi önünde bulunan bankamatik yanında duran, İbni Sina Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Büşra Baysal’ı da karnından iki kez bıçakladı. Dehşet saçan saldırgan, yaya olarak kaçtı. Yaralanan iki kız öğrenci Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılıp, tedavi altına alındı.
Kız öğrencilerin hayati tehlikeyi atlattıkları öğrenilirken, eşkal doğrultusunda harekete geçen polis, saldırganın 19 yaşındaki F.Ü. olduğu belirlendi. İzmir’in Torbalı İlçesi’nde ailesiyle birlikte yaşayan, psikolojik sorunları olduğu öğrenilen F.Ü. dün İzmir Mezarlıklar Müdürlüğü yakınlarında gözaltına aldı ve Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulandı.
SUÇUNU KABUL ETTİ
Suçunu itiraf eden F.Ü.’nün, kantinden su almak için liseye girdiğini, kız öğrencileri kendisine omuz attıklarını sanıp bıçakladığını söylediği öğrenildi. Son iki yılda sekiz kez evden kaçan, ailesinin de her kaçtıktan sonra kayıp başvurusunda bulunduğu, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde de tedavi gördüğü öğrenilen F.Ü., işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Emniyetten çıkışta basın mensuplarının neden böyle bir şey yaptığını sorduğu F.Ü., "Çakallar yüzünden" cevabı verdi.