İZMİR Yenişehir Semti’nde, Sağlık Meslek Lisesi’nde okuyan, 15 yaşındaki B.H.B.’yi dört yerinden, 17 yaşındaki B.B.’yı da iki yerinden bıçaklayan, adı açıklanmayan şüpheli olayı gerçekleştirdiği okulun çevresinde dolaşırken yakalandı. Yaralı kız öğrencilerin hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.
Olay, dün saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Kimliği belirsiz bir kişi, öğretmeni görme bahanesiyle Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne girdi. Burada bahçede teneffüste bulunan kız grubunun yanına giden ve başında siyah beyaz bere bulunan saldırgan, “Benden korkmayın” dedi. Daha sonra “Senden niye korkalım” dediği ileri sürülen lise birinci sınıf öğrencisi B.H.B.’yi, kazağının kol kısmına gizlediği bıçakla sırtı ve bacakları olmak üzere dört yerinden yaraladı. Hızla tel örgülerden atlayan saldırgan, Eşrefpaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi önünde bulunan bankamatik yanında duran, İbni Sina Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi B.B.’ı da karnından iki kez bıçakladı. Dehşet saçan saldırgan, yaya olarak kaçıp izini kaybettirdi. Yaralanan iki kız öğrenci Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılıp, tedavi altına alındı.
ÖZEL EKİP KURULDU
Şüpheliyi yakalamak için özel ekip kuruldu. Okul ve etraftaki iş yeri kameralarını inceleyen Asayiş Şube Cinayet Büro ekipleri, saldırganın yüzünün sivilceli, başında siyah beyaz bere ve siyah kıyafet giydiğini belirledi. Her iki olayın olduğu bölgede araştırmalarını sürdüren sivil ve resmi asayiş ekipleri, eşgale uyan bir kişiyi okula yakın olan Mezarlıklar Müdürlüğü yakınlarında gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişi, okuldaki görevliler ve bıçaklanan iki öğrenci tarafından da teşhis edildi. Polis, şüphelinin evinde yaptığı aramada olayda kullandığı bıçak ile başına taktığı bereyi buldu. Adı açıklanmayan saldırgan ile ilgili basın açıklamasını İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın yapacağı belirtildi.