ADANA'da geçen nisan ayında, alkollü araç kullanırken karşı yönden gelen otomobile çarpıp yanında bulunan kız arkadaşının ölümüne ve diğer araçtaki 5 kişinin de yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 33 yaşındaki Cumali Kirik, 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Verilen hapis cezasının süresi ve sanığın tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak tahliye edilen Kirik'in ehliyetine de 3 yıl süreyle el konuldu.
Kaza, 27 Nisan 2013'te merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Dörtler Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre, pazarlamacılık yapan arkadaşı 29 yaşındaki Zeliha Gezgin ile bir süre alkol alan Cumali Kirik, 01 DJ 053 plakalı otomobiliyle kent merkezine doğru hareket etti. Aşırı hızlı olduğu ileri sürülen Kirik yönetimindeki otomobil, kontrolden çıkınca Seyhan Baraj Gölü üzerindeki Çatalan Köprüsü yakınlarında akrabalarının düğününe giden Ümütcan Nazik yönetimindeki 01 NM 745 plakalı otomobile çarptı. Kazada, Cumali Kirik'in yanındaki Zeliha Gezgin öldü, diğer otomobildeki Ümütcan, Nuri, Lütfiye, Sultan ve Seval Nazik yaralandı. Kazanın ardından hafif yaralanan ve 1.47 promil alkollü olduğu saptanan Cumali Kirik, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Kirik hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Cumali Kirik, olay günü kazada ölen Zeliha Gezgin ile birlikte alkol aldıklarını söyledi. Bir süre konuştuktan sonra otomobille kent merkezine doğru hareket ettiklerini belirten Kirik, "Viraja yaklaştığımızda yolun mıcırlı olduğunu fark ettim. Mıcırda kayan aracı kurtaramadım ve direksiyon kontrolünü kaybettim. Kazada arkadaşım Zeliha öldü, hiç suçu günahı olmayan insanlar zarar gördü. Pişmanım, çok üzgünüm, yaralılardan özür diliyorum" dedi.
Kazada yaralanan diğer aracın sürücüsü Ümütcan Nazik ise "Sanığın kullandığı araç benim bulunduğum şeride geçti. Fark ettim ve kazayı önlemek için kullandığım aracı durma noktasına getirdim ama yine de gelip benim kullandığım araca çarptı" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, sanık Kirik'i, 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet verme' suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Sonra da verilen hapis cezasının süresi ve tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak tahliye edilen sanığın ehliyetine de 3 yıl süreyle el konulmasına karar verildi.