KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, 1'inci Komando Tugayı'nda 50 askerin PKK marşı ile halay çektikleri iddiası üzerine açıklamada bulundu. Düzgün, "İddialarla ilgili olarak 1'nci Komando Tugay Komutanlığı'nca idari ve Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli soruşturma başlatıldı" dedi.
Vali Orhan Düzgün, hayırsever Halit ve Osman Çataloğlu kardeşlerin babaları Mustafa Çataloğlu adına yaptıracakları 24 derslikli okul protokolü imza törenin ardından gazetecilerin sorusu üzerine, 1'inci Komando Tugayı'nda bazı askerlerin komando olamadıkları için PKK marşıyla halay çekip, Kürtçe çeşitli şarkı ve türküler söyledikleri iddiasına ilişkin şöyle dedi:
"Mayıs ayı sonu itibarıyla dağıtımları çıkan askerlerin dağıtım öncesi kendi aralarında yaptığı bir konu. 1'inci Komando Tugay Komutanlığı idari tahkikat, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı da dün sabah itibarıyla adli tahkikat başlatmıştır. Askerlerin söylediği marş ve türkülerdeki sözlerin suç unsuru taşıyıp taşımadığı adli tahkikat sonrası belli olacaktır."
Kayseri 1'inci Komando Tugayı'nın bağlı olduğu Ankara 4'üncü Kolordu Komutanlığı da,idari soruşturma başlatırken, sosyal medyaya ve bazı yayın organlarına düşen görüntüdeki askerlerin, acemilik dönemlerinin ardından usta birliklerine gittikleri, görüntüden belirlenen askerlerin, şimdiki birliklerinde tek tek askeri savcılarca ifadelerinin alınacağı bildirildi.