MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde kaçak geçişleri önlemek amacıyla sınır hattında yapımına başlanan duvarı protesto için sınır hattında tek başına protesto eylemi başlatan Nusaybin Belediye Başkanı BDP'li Ayşe Gökkan'ı, BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ziyaret eti. Kışanak, "Eğer ayın 7'sine kadar bir yetkiliden bu utanç duvarının durdurulduğu açıklaması gelmezse, biz ve halkımız bu utanç duvarını kaldıracak" dedi.
Bölgede partisine mensup belediye başkanlarıyla birlikte Nusaybin'e giden Gültan Kışanak, 4 gün önce oturma eşlemi başlata daha sonra bunu ölüm orucuna çevirdiğini söyleyen Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'a destek ziyaretinde bulundu. Sınırın sıfır noktasında eylemi sürdüren Gökkan'la görüşen BDP'liler, onun sağlık sorunları yaşadığını ancak tedaviyi kabul etmediğini söyledi.
BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak da, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın utanç duvarının yapılmasını başlanmasıyla birlikte açlık eylemine başladığını belirterek, "Biz buradan canı gönülden onu destekliyoruz. Bugünden itibaren Mardin bölgesindeki belediye başkanlarımızda açlık grevine başladı. Eğer ayın 7’sine kadar bir yetkiliden bu utanç duvarının durdurulduğu açıklaması gelmezse biz ve halkımız bu utanç duvarını kaldıracaktır" dedi.
Bu arada Nusaybin'de çoğunluğunu çocukların oluşturduğu bir grup, Mitanni Kültür Merkezi arkasında çöp konteynırları ile yolu kapatıp ateş yaktı. Polisin dağılın uyarısına taşla karşılık veren gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ederek dağıttı.