ANTALYA'da Gezi Parkı protestosu sonrasında örgüt üyeliğinden tutuklanan ve 'kırmızı fularlı kız' olarak bilinen 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil'le ilgili görülen 'tutukluluk incelemesinde', tutukluluğunun devamına karar verildi.
Antalya'da Gezi Parkı eylemleri ve sonrasındaki olaylarla ilgili olarak Ayşe Deniz Karacagil ve Murat Sezgin ile Mustafa Cihan Yılmaz, 2 Ekim günü gözaltına alındı ve 'terör örgütüne üyelik' suçlamasıyla aynı gün tutuklandı. Karacagil, sorgusunda kırmızı fuların sosyalizmi simgelediğini içeren sorular yöneltildiğinin medyaya yansıması sonrası, 11 Ekim'de Antalya'dan Alanya Cezaevi'ne nakledildi.
Genç kızın tutukluluk incelemesi, Özgürlük Mahkemesi 1 No'lu Hakimlik'te görüldü. Karacagil'in kaldığı cezaevi ile mahkeme arasında kurulan görüntülü haberleşmeyle yapılan incelemeye avukatı Hakan Evcin ve annesi Nuray Erçağan katıldı. Karacagil, "Herhangi bir terör örgütüne üye değilim. Daha önce söylediğim ifadem geçerlidir. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.
NEYLE SUÇLANDIĞI BELLİ DEĞİL
Avukat Hakan Evcin de Ayşe Deniz Karacagil hakkındaki iddianamenin mahkeme tarafından savcılığa iade edildiğini söyledi. Evcin, "Somut olarak neyle suçlandığı bile belli değil. Ortada bir terör örgütü bile yok. Terör örgütüne üye olduğuna dair herhangi bir delil yok. Davadaki yargılama gerekçeleri değişebilir" açıklamasında bulunduktan sonra Karacagil'in tahliyesini talep etti. Mahkeme, genç kızın tahliye talebini reddetti.
'KINALI KUZUMU ÖZLEDİM'
Yaklaşık 2 aydır kızı cezaevinde olan anne Nuray Erçağan, cezaevinde Ayşe Deniz'in ellerine ve ayaklarına mantara karşı kına yakıldığını söyledi. Cezaevindeki toplu yaşam ve ortak kullanım alanları nedeniyle özellikle mantar hastalığının önüne geçilemediğini, mantara karşı da tutukluların kına yakma yöntemini bulduğunu anlatan Erçağan, "Benim kızımın da elleri kınalı. Kınalı kuzumu çok özledim" diye konuştu.