ADANA'da 6 hırsız kiraladıkları vinçle kamyona yükledikleri 145 bin lira değerinde montajları yapılmamış 11 prefabrik evi çaldı. Hırsızlarla birlikte piyasada tanesi 20 bin lira olan evleri 5 bin TL'ye satın alan 2 şirket sahibi de gözaltına alındı.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Ova Mahallesi'ndeki Modern Sanayi Sitesi'ne prefabrik ev imalatı yapan firmanın deposuna gelen 6 kişi, kiraladıkları vinçle 145 bin lira değerinde, montajı yapılmamış 2 oda 1 salon olan 11 prefabrik evi, kamyonlara yükleyip götürdü. Sabah saatlerinde işyerine gelen firma sahibi, prefabrik evlerin depoda olmadığını görüp durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çevrede yaptığı araştırma sonucu hırsızların prefabrik evleri kiralık vinçle kamyona yüklendiği belirledi. Şirketleri araştıran ekipler, Müslüm G. (27), Kenan Ö. (30), Mehmet Ali S. (33) Aydın E. (27), Cemil O. (33) ve Hüseyin Ö.'nün (28) vinci kiraladığını tespit etti. Polis zanlıları yakalamak için çalışma başlatırken, prefabrik evlerin satıldığı yerleri de aradı. Geniş çaplı araştırma sonucunda prefabrik evleri satın alan firmalar da belirlendi.
20 bin lira olan prefabrik evlerin tanesini 5 bin liraya satın alan 2 kişi ile hırsızlığı gerçekleştiren 6 zanlı polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

FK(BK/AAA)(FOTOĞRAFLI)