Ali AKSOYER/İSTANBUL() BANKADAN para çeken vatandaşları takip ederek bir ay içinde yaklaşık 400 bin lira çalan Venezuella vatandaşı 1'i kadın 2 kardeş ile Kolombiya uyruklu bir şüpheliden oluşan suç şebekesi polis tarafından yakalandı.

İstanbul’da son günlerde artan banka ve tapu dairelerinden para çeken vatandaşların paralarının çalınması olayları üzerine polis çalışmalarını hızlandırdı. Güvenlik kamera görüntülerinden eşkalleri belirlenen şüphelileri yakalamak için açılan soruşturmada polis olayların meydana geldiği yerlerde bulunan kiralık otomobilleri tespit etti. Kiralık otomobillerde bulunan GPS bilgileri kullanılarak 5 para çalma olayının meydana geldiği yerlerde bulunan 5 farklı kiralık aracın Venezuella ve Kolombiya uyruklu 3 turist tarafından kiralandığı tespit edildi. Bunun üzerine şüphelilerin araç kiralarken verdiği kimlik bilgilerinden Venezuella uyruklu M.G.(55) adlı kadın ile erkek kardeşi E.V.(40) ve Kolombiya uyruklu J.M.(33) gözaltına alındı.

Güven timleri tarafından Ümraniye’de bulunan bir banka önünde kendilerine yeni bir kurban ararken gözaltına alınan şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Poliste yapılan sorgularında ifade vermeyerek “Susma” hakkını kullanan şüphelilerin 5 farklı olayın faili olduğu anlaşıldı.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Yabancı uyruklu çete üyelerinin gerçekleştirdiği eylemler şöyle:

1-)Ümraniye’de 30 Aralık 2013 tarihinde mağdur A.Y.’nin tapu dairesinden takip edilerek 245 bin lirasının çalınması
2-) Kartal’da 10 Şubat 2014 tarihinde mağdur A.Ç.’nin 100 bin lirasının çalınması
3-) Büyükçekmece’de 14 Şubat 2014 tarihinde mağdur A.A.’nın 110 bin lirasının çalınması
4-) Beylikdüzü’nde 28 Şubat 2014 tarihinde bankadan para çeken mağdur K.Ç.’nin 174 bin lirasının çalınması
5-) Başakşehir’de 4 Mart 2014 tarihinde mağdur C.B.’nin bankadan çektiği 50 bin lirasının çalınması

AA (MK) (FOTOĞRAF)