KONYA'da kına gecesi için geldikleri akrabalarının evinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı.
Olay, bugün saat 06.30 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Fatih Mahallesi Beyli Sokak'ta meydana geldi. 46 yaşındaki Mehmet Uzun, eşi ve 3 çocuğu ile birlikte, kına gecesi için dün bir akrabalarının evine geldi. Uzun ailesi, kaldıkları odada ısınmak için yaktıları kömür sobasından duman gelmesi üzerine, odayı havalandırdıktan sonra uyudu. Sabah uyanan ev sahibi 35 yaşındaki Hasan Uzun, Mehmet Uzun ve ailesinin kaldığı odadan duman geldiğini ve başının da döndüğünü fark etti. Odaya giren Hasan Uzun, akrabası Mehmet Uzun ile Mehmet Uzun'un eşi 39 yaşındaki Melek Uzun, çocukları 8 yaşındaki Yasin, 9 yaşındaki Yasemin ve 14 yaşındaki İsmail Uzun'u uyandırdı. Ardından evde diğer oda ve salonlarda kalan misafirleri de uyandırdıktan sonra ambulans çağırdı.
Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Mehmet Uzun, eşi ve 3 çocuğu ambulanslarla Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Evde yaklaşık 20 kişinin olduğunu belirten Hasan Uzun, "Kına gecesi eğlencemiz vardı. O yüzden de ev kalabalıktı. Sabah uyandığımda Mehmet Uzun ve ailesinin kaldığı odadan duman geldiğini fark ettim. Benim başım da dönüyordu. Hemen Uzun ve ailesini, diğer akrabalarımı da uyandırdım. Onlar dumandan etkilenmemiş. Gece yatmadan öncede soba tütmüştü. Evi havalandırdıktan sonra Mehmet Uzun ve ailesi uyudu. Yarında düğünümüz vardı" dedi. Tedavi altına alınan Uzun ailesinin fertlerinin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.