Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, () - KİLİS'te, geçen cumartesi günü 4 mahallede Suriyelilere ait 15 aracı tahrip ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kilis'te geçen cumartesi gecesi 4 mahallede protesto için sokağa çıkan çoğunluğu gençlerden oluşan gruplar, Suriye plakalı 15 aracı tahrip etti. Polisler, araçlarda hasar oluşan ve kentte gerginliğe yol açan olaylara karıştığı saptanan 5 kişiyi gözaltına aldı. Sorgulaması tamamlanan şüpheliler, götürüldükleri adliyede adli kontrol şartıyla salıverildi.
SAĞDUYU ÇAĞRISI
Kilis Emniyet Müdürlüğü'nden bugün yapılan yazılı açıklamada ise yaşanan olayların kamuoyunun büyük bölümü tarafından tasvip edilmediği belirtilerek sağduyu çağrısı yapıldı. Kilis'in misafirperver bir kent olduğuna vurgu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Savaş mağduru olarak ilimize ve ülkemize sığınmış kişilerin can, mal ve her türlü hakkına yönelik saldırılara müsamaha gösterilmeyeceğinin bilinmesi gerekmektedir. Kardeşlik ve dayanışma ruhuyla günümüze kadar büyük bir fedakarlık örneği gösteren Kilis halkının aynı hassasiyeti sürdüreceğine inancımız tamdır."

FOTOĞRAFLI