KİLİS'in karşısında bulunan Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinde El Kaide'ye bağlı Irak Şam İslam Devleti örgütü ile Özgür Suriye Ordusu’na bağlı birlikler arasındaki çatışmalar sürüyor. Aralıklarla süren ve zaman zaman Kilis'ten de sesi duyulan çatışmalar nedeniyle sınır hattında önlemler arttırılırken, Azez'den kaçışlar ise sürüyor.
İç karışıklığın sürdüğü Suriye'nin Azez İlçesi'nde Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birlikler ile Irak Şam İslam Devleti örgütü arasında süren çatışmalar, öğle saatlerinde şiddetlendi. Türkiye sınırına 10 kilometre uzaklıktaki Azez'de, başlayan çatışmalar sırasında ateşlenen silah ve patlama sesleri Kilis'te tedirginliğe yol açtı. Çok sayıda kişinin öldüğü ileri sürülen ve aralıklarla devam eden çatışmalardan kaçan Suriyeliler ise Kilis'e gelmeye devam ediyor.
Aralıklarla süren ve Kilis'te tedirginliğe yol açan çatışmaların şiddetlenmesinden endişe edilirken, sınır hattında ise güvenlik önlemleri artırıldı. Sınır hattında zırhlı araçlar ile askerler önlem alırken, özel harekat polisleri de Öncüpınar Sınır Kapısı'nda görevlendirildi.