ADANA'da 'Bebekli Kilise' olarak bilinen Aziz Pavlus Latin İtalyan Katolik Kilisesi'ni ellerinde kılıç ve bıçakla basıp, Hz. İsa ve Meryem Ana heykellerini kırarak, eşyayı tahrip ettikleri iddiasıyla yargılanan 27 yaşındaki Serhat Eroğlu ile 26 yaşındaki İbrahim Karaoğlu, 2'şer yıl 7'şer ay 20'şer gün hapis cezasına çarptırıldı. Saldırıyı azmettirmekle suçlanan 37 yaşındaki Zeki Genç'e ise, 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verildi.
Olay, 21 Nisan 2011'de merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Tepebağ Mahallesi'ndeki Aziz Pavlus Katolik Kilisesi'nde meydana geldi. Paskalya Bayramı'na hazırlık ayin ardından Rahip Farancis Dondu, cemaatten bir kişinin evini takdis için kiliseden ayrıldı. İddiaya göre, 10 dakika kadar sonra, Serhat Eroğlu ile İbrahim Karaoğlu, zile basıp ayine geldiklerini söyleyerek, görevliye kapıyı açtırdı.
Üzerlerindeki 72.5 santimetre uzunluğundaki kılıcı ve sustalı bıçağı çıkaran 2 genç, ellerindeki kesici aletleri vaiz kürsüsüne bırakıp, "Papazı bulun bize... Bize papaz lazım" diye bağırdı. "Biz Müslüman'ız" diyerek tekbir getiren gençler, rahibin olmadığını öğrenince Hz. İsa ve Meryem Ana heykelleri ile salonda bulunan eşyayı tahrip etti. Kilisedeki kişilerin kapıyı kilitleyerek polise haber vermesi üzerine yakalanan 2 saldırgan, ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Tutuklanan sanıklar hakkında 'İbadethane ve mezarlıklara zarar verme' suçundan 4'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Diğer tutuksuz sanıklar Zeki Genç için 'Azmettirme' suçundan, 26 yaşındaki Ömer Kibar için ise 'Yardım etmek' suçundan 4'er yıl hapis cezası istendi.
Adana 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi. Tutuklu sanıklarda 2'inci duruşmada tahliye edildi. Mahkeme hakimi, sanıklardan Eroğlu ile Karaoğlu'nu eşyalara zarar vermekten 2'şer yıl 7'şer ay 20'şer gün hapis cezasına çarptırdı. Saldırıyı azmettirmekle suçlanan sanık Genç'e ise 1 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verildi. Diğer sanık Kibar ise delil yetersizliğinden beraat etti.