SAMSUN'da, aralarında Agape Kilisesi Derneği Pastörü M.O.B.'nin de bulunduğu 8 kişi 'insan ticareti yapmak, fuhuşa aracılık etmek ve cinsel istismar' suçlarından gözaltına alındı.
İddiaya göre 15 gün önce 155 Polis İmdat telefonunu arayan bir vatandaş, İlkadım İlçesi Karadeniz Mahallesi Doğan Sokak üzerinde bir evde fuhuş yapıldığını ihbar etti. İhbar üzerine adrese baskın düzenleyen polis, İranlı 19 yaşındaki H.G. adındaki kadın, bir erkekle fuhuş yapken yakaladı. Yapılan incelemede pasportunun süresi geçtiği anlaşılan kadın gözaltına alındı. İranlı kadın polise verdiği ifadesinde şunları anlattı:
"2013 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde okuyan erkek arkadaşımın yanına geldim. Bir süre sonra o yurt dışına çıkınca yanlız kaldım. Bu arada Atakum İlçesi'nde bir lokantada garson olarak çalışıp iki kadının kaldığı evde kalmaya başladım. Burada beni erkeklerle para karşılığı zorla fuhuşa zorladılar, ben de kaçtım. Bir arkadaşım Agape Kilisesi Derneği Pastörü M.O.B.'nin bana yardım edebileceğini söyleyince yanına gittim. Bana Atakum'daki bir rezidansta 700 TL kirayla ev tuttu ve orada kalmaya başladım. Bu arada kilisenin üst katında da iki yabancı uyruklu kadın kaçak olarak kalıyorlardı ve pastör onlara sahip çıkıyordu. Bir süre sonra pastör M.O.B. yanıma gelip 700 lira olan kira bedelini benden istedi. Paramın olmadığını söyleyince bana 'kira bedeline karşılık seninle cinsel ilişkiye girelim' dedi. Bunun üzerine ben de evden ayrıldım. Daha sonra R.H. isimli kadının evinde kalmaya başladım ve beni fuhuşa zorladı."
PASTÖR VE 7 KİŞİ GÖZALTINDA
İfadelerin ardından harekete geçen polis Agape Kilisesi Derneği Pastörü M.O.B. ile olaya karıştığı belirlenen Y.H., A.B.T., T.C., R.H. adlı kadınlarla H.V., O.F.Ş ve A.A. adındaki kişileri 'insan ticareti yapmak, fuhuş için yer temin etmek,, fuhuşa aracı olmak ve cinsel taciz' suçlarından gözaltına alındı. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın çok yönlü sürdüğü bildirildi.