SURİYE'nin Azez İlçesi'nde El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları arasında çıkan çatışmalar nedeniyle günlerdir tedirginliğin sürdüğü Kilis'te, çatışmaların durmasıyla sabah saatlerinden itibaren sessizlik hakim oldu.
Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan ÖSO'nun kontrolündeki Esselame Sınır Kapısı'nı ele geçirmek isteyen IŞİD güçlerinin hafta sonu başlattığı çatışmalar bu sabah yerini sessizliğe bıraktı. Gece geç saatlerden itibaren oluşan sessizlik halen devam ederken, dün geçişlere açılan Öncüpınar Sınır Kapısı da sabah saatlerinden itibaren ülkelerine gitmek isteyen veya Türkiye'ye gelen Suriyelileri ağırladı. İç karışıklıktan kaçan bazı Suriyelilerin yanlarına aldıkları eşyalarıyla birlikte pasaportları ile işlem yaparak Türkiye'ye girdikleri görüldü. Türkiye'de bulunan bazı Suriyeliler ise günlük ihtiyaçlarını Kilis'te karşıladıktan sonra Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkelerine dönüyor.
Suriye tarafından çatışmalar yerini sessizliğe bırakırken güvenlik güçleri ise sınır hattında aldığı önlemlerini sürdürüyor.