Tufan HAMARAT/SOMA (Manisa), () - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Soma'da facianın meydana geldiği madenin girişinde bekleyenlerle konuşup, başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu madene doğru yürürken, bazı işçiler önünü kesip, zor şartlarda çalıştırıldıklarını, özelleştirmeye karşı olduklarını dile getirdi. İşçiler, ölümlerden sonra gelinmemesini, ölmeden önce önlem alınmasını istedi.
Kılıçdaroğlu daha sonra madende mahsur kalan işçilerin çıkarıldığı madenin girişinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile karşılaştı. Kılıçdaroğlu'nun Bakan Yıldız ile konuştuğu sırada bazı işçi yakınları ve işçiler, "Reklam yapmaya gelmeyin" diye bağırdı. Daha sonra Bakan Yıldız ile Kılıçdaroğlu mobil komuta merkezinde bir süre görüştü. Bakan Yıldız, Kılıçdaroğlu'na kazayla ilgili bilgi verdi. Bakan Yıldız, kömür madenlerinde genellikle temiz hava girişi olan galerilerde patlama olmadığını, ancak burada böyle bir durumun yaşandığını, bu yüzden de kaybın fazla olduğunu anlattı. Madende hala ulaşılamayan noktaların bulunduğunu söyledi.
Kemal Kılıçdaroğlu, Bakan Yıldız'dan cenaze işlemleriyle ilgili de bilgi aldı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile CHP Milletvekili Mehmet Haberal'ın da eşlik ettiği CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu daha sonra Bakan Yıldız'ın yanından ayrılıp, ELİ Müessese Müdürlüğü'ne geçti.

TH(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)