Efendi ERKAYIRAN/KADİRLİ (Osmaniye), () - OSMANİYE'nin Kadirli İlçesi'nde 61 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Osman Karataş, ahır yüzünden aralarında tartışma çıkan 45 yaşındaki sağlık memuru Mustafa Hünkar Çalışkan tarafından öldürüldü.
Olay, dün akşam saat 20.00 sıralarında Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'ne bağlı Yalnızdut Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre Osman Karataş'ın bir süre önce kendi arsası üzerine yaptırdığı ahırın bir kısmı, eşi Rabia Karataş'ın akrabası olan Mustafa Hünkar Çalışkan'ın arsasının üzerine geldi. Çalışkan'ın itirazı üzerine Karataş, ahırın tamamını yıktırdı.
Dün akşam saatlerinde Mustafa Hünkar Çalışkan beraberinde C.S.Ç., O.Ç. ve K.B. ile birlikte köyün kahvesinde oturan Osman Karataş'ın yanına gelerek "Sen benim arsamın üzerine nasıl ahır yaptırırsın?" diye tartışmaya başladı. Muhtar Halit Büyükçolak'ın tarafları yatıştırmaya çalıştığı tartışma sırasında Çalışkan, yanında getirdiği ruhsatsız tabanca ile Osman Karataş'a arka arkaya ateş etti.
TABANCAYI MUHTARA DOĞRULTTU
Mustafa Hünkar Çalışkan, daha sonra kardeşi Sefa Çalışkan ile 2 yıl önce kavga eden ve bu nedenle aralarında husumet oluştuğu öne sürülen Muhtar Halit Büyükçolak'a silahını doğrulttu. Çalışkan, mermisi biten tabanca ateş almayınca, beraberindekilerle olay yerinden kaçtı.
Ağır yaralanan 5 çocuk babası Osman Karataş ise köylüler tarafından otomobille götürüldüğü Kadirli Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Olayın ardından jandarmanın peşine düştüğü Mustafa Hünkar Çalışkan, otomobiliyle Kadirli şehir merkezinde giderken beraberindekilerle birlikte polis tarafından yakalanarak jandarmaya teslim edildi. Olayda kullanılan tabancanın da Çalışkan'ın üzerinden çıktığı belirtildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

EE(OA/AAA) (FOTOĞRAFLI)