Bahri KARATAŞ- Mustafa OĞUZ/İZMİR, () - KAMU Emekçileri Sendikaları (KESK) İzmir Şubeler Platformu, emeğe sahip çıkmak, zulüm ve yolsuzluk düzenini sıfırlamak için Konak’ta eylem yaptı.
Konak Meydanı'nda toplanan KESK üyesi yaklaşık 200 kişi, elllerinde, 'Babalar ve oğullar memleketi soydular', 'Yolsuzluk ve yoksulluk düzenine hayır', 'Bozuk düzende sağlam çark olmaz', 'Bu pisliği halk temizleyecek' ve 'Hırsızlar halka hesap verecek' yazılı dövizleri taşıyarak Kemeraltı Çarşı girişine kadar yürüdü. Bu sırada protestocu gruba, ayn alanda başka bir açıklama yapan Sesiz çığlık grubu da, alkışlarla destek verdi.
Kemeraltı girişinde grup adına basın açıklamasını BES Şube Başkanı KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Yürütmesi adına Selma Şen yaptı. Ülkenin AKP iktidarı tarafından yangın yerine çevrildiğini söyleyen Selma Şen, “Sokaklar demokrasi isteyenlere yönelik gaz, tazyikli su ve plastik mermi kullanılarık her türlü şiddetin uygulandığı alanlara çevrilmektedir. Kürsüler halkın arasına düşmanlık tohumları ekilmesi ve halka yönelik saldırganlık talimatlarının verilmesi için kullanılırken, muhalif partilerin binalarına, seçim bürolarına yönelik saldırılar ve linç girişimleri tetiklenmektedir. AKP’nin uyguladığı faşizan politikalar sonucunda kaybettiğimiz canları Berkin Elvan’ın şahsında bir kez daha anıyoruz. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ayakkabı kutularından saçılan milyon dolarlar, tarafların internette karşılıklı servis ettikleri rüşvet azarlıkları, yolsuzluk ve rüşvet çarkının tam ortasında yer alanların tahliye edilmesi gibi gelişmeler sadece birikimlerimizi çalanları değil, geleceğimizi ipotek koymak istelenleri de gözler önüne sermiştir” dedi.
Siyasi iktidar temsilcilerinin, babalı oğullu, cümbür cemaat boğazlarına kadar yolsuzlukların içine battığı, yolsuzluğun, talanın ve yağmanın bir virüs gibi hem iktidarı hem de mevcut sistemi icten içe kemirdiği bir dönemde halkın, emekçilerin giderek yoksullaşması, zengini daha zengin, yoksulun daha yoksul hale gelmiş olmasının tesadüf olmadığına değinen Selma Şen, “Boğazına kadar pisliğe batmış bir iktidarın, onun yağma ve talana dayanan ekonomik politikalarının 'daima millet, daima hizmet' yalanı ve din sömürüsü ile daha fazla sürdürebilmesi mümkün değildir. Her ne kadar bazı yandaş konfederasyonlar boğazına kadar pisliğe batmış olan iktidarın başındaki kişiye 'dik dur eğilme' diyerek sonuna kadar sahip çıksa da, biz KESK olarak halktan, kamu emekçilerinden, işçilerden, köylülerden, emeklilerden kaçırılarak ayyakkabı kutularında saklanan her kuruşun hesabını sormaya kararlıyız. Bu düzen yıkılıncaya kadar alanlardan çekilmeyeceğiz” diye konuştu.

TY(İÖ/AAA) (FOTOĞRAFLI)