MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde, sınırdan geçişleri önlemek ve güvenlik amacıyla başlatılan duvar inşaatı, KESK üyeleri tarafından düzenlenen gösteri ile protesto edildi.
Nusaybin İlçesi ile Suriye'nin Kamışlı kentleri arasında kaçak geçişleri önlemek amacıyla sınır boyunca yapımı devam eden duvarı protesto etmek isteyen ve aralarında BDP ilçe yöneticilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi, Demokrasi Parkı'ndan Yıldırım İlköğretim Okulu'na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık, 'Utanç duvarını istemiyoruz', 'Bıji berxedana Rojava' (Yaşasın Suriye direnişi), 'Sınırlar kalksın duvarlar yıkılsın' sloganlar atıldı.
Nusaybin'in sınır kesiminde basın açıklaması yapan Eğitim Sen Nusaybin Temsilcisi Abdullah Gökçe, tel örgülerin ve mayınlı arazilerin bile insanları bölmeye yetmeyeceğini belirterek, "Ne tel örgüleri, nede mayınlı araziler bizi bölemedi. AKP'nin örmeye çalıştığı bu utanç duvarı, Kürt halkını bölemeyecektir. Türkiye ile Suriye arasında Kürt coğrafyasını bölen sınırlar, bir korkunun yansımasıydı. Bundandır ki, Kürtler'i ayırmak amacıyla sınırda tel örgüler çekilmekle kalınmamış, devasa büyüklükte bir tampon bölge oluşturularak bu araziler binlerce mayınla döşenmiştir. 2004 yılında temizlenmesi gereken mayınlı araziler, aradan 10 yıl geçmesine rağmen halen mayınlardan arındırılmadı.