ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Nurettin Gider'i öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atmaktan 29 yaşındaki Nevin Yıldırım'ın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Yıldırım, tanıkların "Nevin ve Nurettin'in araları çok iyiydi" sözleri üzerine, "Gönül ilişkim olsa onunla giderdim, öldürmezdim" dedi. Öldürülen Nurettin Gider'in avukatı Hülya Özcan ise, duruşma sırasında Nevin Yıldırım'ın kendisine "Sen kaç kez tacize uğradın?" dediğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu.
Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde evli ve 2 çocuk annesi 29 yaşındaki Nevin Yıldırım, kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası 35 yaşındaki Nurettin Gider'i 28 Ağustos 2012 gecesi tüfekle vurdu, başını kesip bir çuvala koyarak, 'İşte namusuma uzananın kellesi' diyerek köy meydanına attı. Olaydan sonra jandarma tarafından gözaltına alınan Yıldırım, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Isparta E Tipi Cezaevi'ne gönderilen Nevin Yıldırım, 17 Kasım 2012'de kız bebek dünyaya getirdi. Yıldırım'ın istemediği bebek, Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yurduna yerleştirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından 'Elif Sıla' adı verilen bebek, daha sonra evlatlık verildi.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİSLE YARGILANIYOR
'Tasarlayarak canavarca hisle kasten adam öldürmek' iddiasıyla hakkında 'ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası' istenen Nevin Yıldırım'ın yargılandığı davanın 3'üncü duruşması, Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün yapıldı. Nevin Yıldırım'ın avukatı Halil Hilmi Tütüncü ile birlikte hazır bulunduğu duruşmaya, Nurettin Gider'in eşi Keziban Gider, annesi Zeynep Gider, avukatları Hülya Özcan ve Dudu Kılınç katıldı. Mahkemede, başka illerde bulunan tanıkların talimatla alınan ifadelerinin okunmasının ardından, savcılık tarafından ifadeleri alınan 38 tanıktan mahkemede dinlenmeyen 8 kişinin tanıklığına başvuruldu.
"KIZINI KOCAMLA EVLENDİRMEK İSTEDİ"
Tanıklardan Gülizar Gider, Nurettin Gider ve Nevin Yıldırım ile tarlalarda gündelik işçi olarak çalıştığını, aralarının iyi olduğunu söyledi. Gülizar Gider'in, ikili arasında bir gönül ilişkisi olabileceğinden şüphelenmediklerini belirtmesi üzerine sanık Nevin Yıldırım, iddialara tepki gösterdi. Kısa süreli tartışma ardından mahkeme başkanının söz verdiği Nevin Yıldırım, "Gülizar, kızını eşimle evlendirmek istiyordu. Biz evlenince bana kin besledi. Bu nedenle yalan ifade veriyor" dedi.
Duruşmada, ifade veren diğer 7 tanık da benzer iddialarda bulundu. Tanık ifadeleri dinlenirken Nevin Yıldırım'ın zaman zaman güldü. Mahkeme heyeti, tanık ifadelerini yazdırırken Nevin Yıldırım'ın sık sık gülümsediğini, güldüğünü zabıtlara not düştü.
SEN KAÇ KEZ TACİZE UĞRADIN?
Tanık ifadelerinin tamamlanmasından sonra söz alan maktul Nurettin Gider'in ailesinin avukatı Hülya Özcan, Nevin Yıldırım'ın mağdur rolü oynamaya çalıştığını, tanıklar doğru ifade verdikçe fevrileştiğini, sürekli itiraz ettiğini ileri sürdü. Konuşmasını sürdüren avukat Hülya Özcan, bu sırada oturduğu yerden konuşan sanık Nevin Yıldırım'ın kendisine hakaret ettiğini iddia etti. Mahkeme heyetinin, Nevin Yıldırım'ın konuşmalarını anlamadığını belirtmesi üzerine Hülya Özcan, Nevin Yıldırım'ın "Sen kaç kez tacize uğradın?" dediğini belirterek, zabıtlara geçirilmesini istedi. Avukat Özcan, ifadelerin tutanaklara geçirilmesinin arından Nevin Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu.
"RAPORLARIN AKIBETİ SORULSUN"
Sanık avukatı Halil Hilmi Tütüncü, müvekkilinin, cezai ehliyetinin olup- olmadığı yönünde rapor alınması için Bakırköy ile Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanelerine gönderildiğini hatırlattı. Müvekkilinin bu hastanelere gönderilmesine rağmen dava dosyasında buna ilişkin hiçbir evrak bulunmadığına dikkat çeken Tütüncü, "Sanığı bu hastanelere biz mi gönderdik ki dosyada tek bir yazışma yok. Mahkeme heyetinden bu raporların sonuçlarının araştırılmasını talep ediyorum" diye konuştu.
DURUŞMA ERTELENDİ
Tanık ifadeleri ve avukatların taleplerinin dinlenmesinin sonra mahkeme heyeti, sanığın cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığına dair Adli Tıp Kurumu'ndan istenilen raporun beklenilmesine, soruşturma esnasında sanığın Manisa ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanelerine gönderilmesi konusunda yazılan müzekkere ve hastanelerden gelen yazıların akıbetinin araştırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
Elleri kelepçelenerek jandarma ekipleri tarafından duruşma salonundan çıkarılan Nevin Yıldırım'a adliye koridorunda bekleyen Nurettin Gider'in ablası Selma Öncü saldırmak istedi. Polisin müdahale ettiği Selma Öncü, Yıldırım'a, "Kadın seni eninde sonunda öldüreceğim, yaşatmayacağım" diye bağırdı.