Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta), () - ISPARTA'da silah zoruyla kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü Nurettin Gider'i öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atmaktan yargılanan Nevin Yıldırım hakkında, cinayetin işlendiği ev ile bir yakınlarının evinin yanmasıyla ilgili olarak da 'kundaklama ve azmettirmekten' dava açıldı.
Yalvaç'ın Koruyaka Köyü'nde 2 çocuk annesi 30 yaşındaki Nevin Yıldırım, kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası 35 yaşındaki Nurettin Gider'i 28 Ağustos 2012 gecesi tüfekle vurdu, başını kesip bir çuvala koyarak 'İşte namusuma uzananın kellesi' diyerek köy meydanına attı. Yaklaşık 1 ay sonra cinayetin işlendiği ev ile bir yakınlarının evi kundaklandı.
DİNLEMELERE TAKILDI
Savcılık yangınla bağlantısı olduğu şüphesiyle, Isparta Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Nevin Yıldırım'ın, cezaevinden izinli yaptığı telefon görüşmelerini dinlemeye aldırdı. Kesikbaş davası iddianamelerine de yansıyan telefon tapelerinde Nevin Yıldırım'ın görüştüğü eşi İsmail Yıldırım'a, "O ev çok kötü hatıralarla dolu. Bu hatıraların hiçbirisinin kalmaması lazım. Yak o evi" dediği, eşinin de bu talimat üzerine benzin dökerek evi yaktığı iddiasıyla ayrı bir dosya açıldı.
'KUNDAKLAMA ve AZMETTİRMEK'TEN YARGILANACAKLAR
Olayın üzerinden 2 yıl geçtikten sonra ikinci bir suç dosyası ile karşılaşan Nevin Yıldırım, eşi İsmail Yıldırım ile birlikte Yalvaç Asliye Ceza Mahkemesi'nde, ev kundaklamak ve suça azmettirme suçlamalarıyla yargılanacak. Yıldırım'lar 30 Eylül günü hakim karşısına çıkacak.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Nevin Yıldırım, Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası Nurettin Gider'i 28 Ağustos 2012 gecesi tüfekle vurdu, başını kesip bir çuvala koyarak 'İşte namusuma uzananın kellesi' diyerek köy meydanına attı.
Olaydan sonra tutuklanan ve Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak canavarca hisle kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Yıldırım, 17 Kasım 2012'de bir kız bebek dünyaya getirdi. DNA testi sonucu babalığı belirlenen Nurettin Gider'in nüfusuna kayıt edilen bebek, anne Nevin Yıldırım tarafından istenmeyince devlet korumasına alınarak koruyucu bir aileye verildi.

FOTOĞRAFLI