ZONGULDAK’ın Ereğli İlçesi’nde, 33 yaşındaki Oktay Özcan'ın vurularak öldürülmesiyle ilgili olay yerinde yapılan keşifte, tutuklu 30 yaşındaki Yasemin Ak, tüfeğin fişeğini değiştiremeyince,  imam nikahlı eşi 49 yaşındaki Yılmaz Ö. de kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutuklandı.
Olay, geçen 24 Nisan’da Ortaköy Köyü'nde Yasemin Ak'ın imam nikahlı eşi Yılmaz Ö. ile birlikte yaşadığı evin önünde meydana geldi. İddiaya göre, Yılmaz Ö.'nın olmadığı sırada eve gelen ve aynı zamanda onunla akraba olan Oktay Özcan, kendisini içeriye almayan Yasemin Ak ile tartıştı. Yasemin Ak, kendisine sözlü ve fiziki tacizde bulunduğu iddiasıyla Oktay Özcan'a evden aldığı av tüfeği ile ateş etti. Yasemin Ak, yere yığılan Özcan'a 4 el daha ateş etti. Özcan olay yerinde ölürken, Yasemin Ak jandarmayı arayarak teslim oldu. Ak, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı, cinayeti aydınlatmak için olayın meydana geldiği evde keşif yaptı. Keşif sırasında Yasemin Ak, Oktay Özcan’ı nasıl vurduğunu tam olarak anlatamamasının yanı sıra, verilen tüfekteki fişekleri değiştirememesi dikkat çekti. Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla olay günü elinde barut izleri olduğu tespit edilen imam nikahlı eşi Yılmaz Ö., kuvvetli suç şüphesi nedeniyle gözaltına alındı. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Yılmaz Ö., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
ÖLEN ÖZCAN’IN KARDEŞİ FACEBOOK’TAN DUYURDU
Öte yandan, öldürülen Oktay Özcan’ın kardeşi Olcay Özcan’ın, sosyal paylaşım Facebook’taki sayfasında ağabeyinin fotoğrafını paylaşarak, “Sen rahat uyu ağam. Bugün Yılmaz ve karısı cezaevine konuldu. Üstündeki kara leke Allah’ın izniyle kalktı” yazdığı görüldü.

ŞN(DS/AAA)(FOTOĞRAFLI)