ZONGULDAK'ta 60 yaşındaki İsmail S., miras anlaşmazlığı nedeniyle keserle ağır yaraladığı eniştesi 50 yaşındaki Bahattin Köse'den, tutuklu yargılandığı duruşmada özür diledi.
22 Mayıs 2012'de meydana gelen olayda İsmail S., iddiaya göre babasından kalan mirasın paylaşımında tartıştığı kızkardeşi ve eniştesini evinde ziyaret edip, gece uyuyan eniştesi Bahattin Köse'ye keserle saldırdı. Köse, yüzüne ve vücuduna gelen keser darbeleriyle ağır yaralanırken, İsmail S. kaçtı. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde 2 gün yoğun bakımda kalan Köse, tedaviyle iyileşip taburcu oldu. 
Olaydan yaklaşık 1.5 yıl sonra Adana'da yakalanıp tutuklanan İsmail S., Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Bahattin Köse ve eşi Nesrin Köse de katıldı.
Sanık İsmail S., eniştesine uyurken saldırmadığını ileri sürdüğü savunmasında şöyle dedi:
"Beni evinde misafir ediyordu. O sıra evde yalnızdık. Miras yüzünden tartışmamız kavgaya dönüştü. Bana saldırdı. Bende o sıra kendimi kaybettim. Keserle nasıl yaraladığımı hatırlamıyorum. Keşke buralara düşmeseydim. Ben eniştemden de çok özür diliyorum. Çok pişmanım."
 Bahattin Köse, kayınbiraderinin uyurken kendisine saldırdığını, uyandıktan sonra da keserle vurmaya devam ettiğini söyledi. Köse, sanıktan şikayetçi olduğunu belirtirken, duruşma ertelendi.