Murat KİBRİTOĞLU- Emek ÇAKILLI- Çağlar ÖZTÜRK/YAYLADAĞI (Hatay), () - TÜRK savaş uçakları tarafından, sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle füze atılarak düşürülen Suriye savaş uçağının enkazının bulunduğu Lazkiye kentine bağlı Keseb ilçesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyeleriyle, rejim askerleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.
Türkiye’ye açılan sınır kapılarından, elinde tuttuğu Keseb’i de kaybeden Suriye ordusu, ilçenin iç kesimlerinde ÖSO üyelerine direniyor. Çatışma sesleri, Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nden de duyuluyor. Geçen cuma gününden itibaren devam eden çatışmalarda çok sayıda rejim askerinin yaşamını yitirdiği iddia ediliyor. ÖSO askerlerinden de Yayladağı'na getirilen 52 yaralıdan 6’sı yaşamını yitirdi. Suriye uçağının düştüğü yerde de çatışmalar devam ediyor. Hala rejim askerlerinin elinde bulunan enkaz bölgesini almaya çalışan muhaliflerde ağır silahlar bulunuyor.
Suriye lideri Beşar Esad’ın doğduğu yer olan Lazkiye kentine bağlı olan ve bölgede tatil yöresi olarak bilinen Keseb’deki evlerin büyük bölümü yazlık olarak kullanılıyor. Villa şeklinde olan evlerin birçoğunda da yüzme havuzu bulunuyor. Ancak Keseb’deki evlerde çatışma izleri bulunuyor. Rejim askerleri, Lazkiye’ye doğru çatışarak çekiliyor. Muhaliflerden çatışmalardan yorgun düşenler ise kentin kuzey doğusunda dinleniyor.
Keseb'e komşu Yayladağı'nda ise çatışmalar nedeniyle Türkiye tarafına top mermisi ya da füze düşme tedirginliği yaşanıyor.

MK(OA/CK) (FOTOĞRAFLI)