EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde polis tarafından uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 40 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyet önünde bekleyen yakınları polise taşla saldırdı. Çıkan arbedede cop ve biber gazı kullanan polis 1 kişiyi gözaltına alırken, atılan taşlardan göğsüne isabet alan bir polis memuru da yaralandı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Keşan KOM Grup Amirliği ekipleri ilçede uyuşturucu sattığı belirlenen kişileri takibe aldı. Bu sabah erken saatlerde operasyon için düğmeye basan polis ekipleri adresleri önceden belirlenen çok sayıda eve eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Yapılan operasyonda uyuşturucu sattıkları iddia edilen 40 kişi gözaltına alınarak, sorgulanmak üzere Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Evlerde yapılan aramalarda ise esrar, bonzai ve uyuşturucu hap ele geçirildi.

TAŞLI SALDIRIYA GAZLI MÜDAHALE

Şüphelilerin Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alındığı sırada çok sayıda yakını da bina önünde toplanarak beklemeye başladı. Bu nedenle çevre güvenliği için çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi de Emniyet binası çevresinde güvenlik tedbiri aldı. Bir süre sonra polis ekipleri şüpheli yakınlarına dağılmaları için uyarıda bulundu. Bazı şüpheli yakınları sivil polis memurlarına küfür ederek üzerine yürüdü. Çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek arbedeye dönüşünce polis ekipleri kendilerine taşla saldıran şüpheli yakınlarına biber gazı ve coplarla müdahale etti.

Atılan taşın göğsüne isabet etmesi sonucu yaralanan bir polis memuru araçla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, bir şüpheli yakını da gözaltına alındı. Biber gazından etkilenen şüpheli yakınları Emniyet Müdürlüğü önünden ayrılırken, ifade alma işlemleri sürüyor.

ÜY(LK/SSA) (FOTOĞRAFLI)