Cenk TOPCU/ ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Ortaköy Köyü'nde kendisini taciz ettiğini iddia ettiği dini nikahlı eşinin kuzeni 33 yaşındaki Oktay Özcan'ı av tüfeğiyle ateş ederek öldüren 30 yaşındaki Yasemin Ak, müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı.
Olay, geçen 25 Nisan'da Yasemin Ak'ın dini nikahlı eşi Yılmaz Özcan ile birlikte yaşadığı evin önünde meydana geldi. Yılmaz Özcan'ın olmadığı sırada eve gelen Oktay Özcan, iddiaya göre kendisini içeriye almayan Yasemin Ak ile tartıştı. Yasemin Ak, kendisine sözlü ve fiziki tacizde bulunan Oktay Özcan'a evden aldığı av tüfeği ile ateş etti. Yasemin Ak, yere yığılan Özcan'a 4 el daha ateş etti. Özcan olay yerinde ölürken, Yasemin Ak, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yasemin Ak, 'Kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Yasemin Ak, tutuksuz sanık dini nikahlı eşi Yılmaz Özcan ve ölen Oktay Özcan'ın yakınları katıldı. Yasemin Ak, olay günü imam nikahlı eşiyle evinin önünde iken maktül Oktay Özcan'ın 3 arkadaşıyla birlikte bir araç ile geçtiğini söyledi.
ATEŞ ETMEME RAĞMEN ÜZERİME GELİYORDU
Tutuklu sanık Yasemin Ak olay anını şöyle anlattı: "Maktül, arabayla geçerken bize el-kol hareketi yaptı. Biz de 'niye böyle yapıyor. Muhtara söyleyelim' dedik. Ancak, muhtarlığın önüne geldiğimizde maktülde oradaymış. 'Niye böyle yapıyorsun' diye sorduğumuzda üzerimize geldi. Bizi ayırdılar. Muhtar bize 'siz eve gidin' dedi. Ancak eve giderken yolda eşim hayvanlar dağda olduğu için dağa gitti. Eve geldikten sonra dışarıdan bağırma sesleri duydum. Dışarı çıktığımda maktülün elinde bira şişeleri vardı. Eşime ve bana küfür ediyordu. Kendisine niye bağırdığını sorduğumda bana anlamadığım sözler söyledi. Bana hakaretler etti. Bu sözler ağrıma gitti ben de kendisini ittim. O da benim penyemden tutarak çekiştirdi. Çelme taktı yere düştüm. Benim üzerime geldi. Tam olarak bilmiyorum, ama tecavüz etmek amacıyla geliyordu. Ayaklarımla kendisini ittirdim. Eve koştum elime av tüfeği geçti. Fişekleri de aldım, amacım korkutmaktı. Dışarı çıktığımda halen üzerime doğru geliyordu. Tüfeğin mandalını açıp ateş ettim. Ateş etmeme rağmen üzerime gelmeye devam etti. Tekrar fişeği koyup yeniden ateş ettim. Bu şekilde 5 el ateş ettim. Her ateş ettiğimde üzerime doğru gelmeye devam ediyordu. En son atışımda düştü. O düşünce eve girdim. Kızımı alıp çıktım. Muhtarın evine giderken eşimle karşılaştım. Durumu anlattım ve eşimle muhtarın evine gittim."
Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Yılmaz Özcan ile tanıkları da dinledikten sonra Yasemin Ak'ın tutukluluk halinin devamına, diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

FOTOĞRAFLI