KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde, kendisini 'Peygamber torunu' olarak tanıtarak 2008 yılında 1049 aileyi konut yapma vaadiyle dolandırdığı iddia edilen Mustafa Mallı hakkında şikayette bulunan 636 kişi için kişi başına 1'er yıl olmak üzere toplam 636 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan ve hakkında yurt dışı yasağı konulan müteahhit, Yargıtay'ın vereceği karar gününe kadar her gün karakola giderek imza verecek.
Gebze'de toplu konut yapacağını belirterek para toplayan ve birkaç örnek daire de yapan Mustafa Mallı, kendisini 'Peygamber torunu' olarak da tanıtıp, daire almak için peşinat yatıranlar arasından bazı kişileri kura çekip umreye de gönderdi. Ancak, 2008 yılından itibaren para toplayan Mustafa Mallı hiç bir taahhüdünü yerine getiremedi. Ev sahibi olmak için tüm birikimlerini Mallı'ya veren, eşlerinin bileziklerini bozduranlar, tepki göstererek Gebze'de ofis olarak kullandığı binasını da işgal etti. Bazı kişiler binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. bu arada parasını kaptıranlar biraraya gelerek 'Mollaoğlu Mağdurları Derneği'ni kurdu.
Hakkında 636 kişinin şikayette bulunduğu Mustafa Mallı hakkında dolandırıcılık suçlarından Gebze Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 1 yılı aşkın süreden bu yana devam eden davada tutuksuz yargılanan Mustafa Mallı hakkındaki karar açıklandı. Mahkeme, sanık hakkında şikayette bulunan her kişi için 1'er yıl olmak üzere toplam 636 yıl hapis cezası verdi.
Dolandırıldıklarını ileri süren şikayetçilerin avukatlarından Cemal Tınarlıoğlu, önceki duruşmalarda  Mustafa Mallı avukatılarının müvekkillerinin beraatini istediğini belirterek şunları söyledi:
"Biz her seferinde bunun dolandırıcılık olduğunu söylemiştik. Bugün görüşülen dava sonucu mahkeme gerekli cezayı verdi. Mustafa Mallı 636 yıl cezaya çarptırıldı. Bu da ömür boyu içeriden çıkamayacağı anlamına geliyor. İlk etapta tutuklamadı. Tutuklanması pek düşünülmeyebilir ama yurtdışına çıkış yasağı var. Her gün imza atmak durumunda. Eğer imza atmaktan 1 gün bile kaçarsa tutuklanacaktır. Biz görevimizi yerine getirdik. Bu saatten sonra karar onaylanırsa,  parası varsa çıkıp sizinle anlaşmak isteyecektir. Ceza aşamasında bizim görevimiz bitti. Dosyanın Yargıtay aşamasında onaylanmasına çalışacağız. İnşallah paranızı alırsınız."
Mollaoğlu Mağdurları Derneği Başkanı Ömer Aktaş, kararın çok da umdukları bir sonuç olmasa dahi 636 yıl hapis cezası almalarının kendilerini rahatlattığını söyledi. Aktaş, şöyle dedi:
"Paramız gitti ama geride kalan başka insanlar bu şekilde mağdur olmayacak. İnsanların dini değerleri ve hassasiyetleri üzerinde böyle bir nitelikli dolandırıcılığa girilmemesi adına önce yüce adaletimizi bu konuda kutluyor ve teşekkür ediyoruz. İnşallah Yargıtay sürecinde de dernek olarak hep beraber hareket edeceğiz."

MI(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)