KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde 6 yıl önce kaçırdığı, 1 yıl sonra evlendiği eşinin şikayetinden vazgeçmesine rağmen açılan kamu davası nedeniyle 5 yıl hapis cezasına çarptırılan  36 yaşındaki Niyazi Karakaya tutuklandı. Eşinin tutuklanması üzerine 2 çocuğu ile ortada kaldığını belirten 34 yaşındaki Elvan Karakaya, ne yapacağını şaşırdığını söyledi.
Gölcük'te garson, 36 yaşındaki Niyazi Karakaya, 2008 yılında sevdiği Elvan Karakaya'yı kaçırdı. Kızın babaası İbrahim ve annesi Yüksel Uçar, savcılığa giderek şikayetçi oldu. Bulunan Elvan Karakaya da, şikayetçi oldu. Gözaltına alınan ve sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Niyazi Karakaya hakkında Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçundan kamu davası açıldı. Elvan Karakaya ve ailesi 1 ay sonra şikayetlerinden vazgeçinde, Niyazi Karakaya, tutuklu bulunduğu Kocaeli C Tipi Cezaevi'nden tahliye edildi. Niyazi Karakaya ve Elvan Karakaya 2010 yılında resmi nikah kıydırarak evlendi. Çiftin bu eu evliliğinden 2 çocukları oldu.
Devam eden kamu davasında Niyazi Karakaya ile kendisine yardımcı olduğu öne sürülen amcasının oğlu Vural Karakaya ile arkadaşı Orhan Hacıoğulları'na 5'er yıl hapis cezası verildi. Karar, Yargıtay tarafından onanırken, Karakaya ailesine bu konuda belge gelmediği öne sürüldü. Niyazı karakaya, amcasının oğlu ve arkadaşı 26 Aralık 2013 tarihinde gözaltına alındıktan sonra Kocaeli C Tipi Cezaevi'ne konuldu.
Eşinin tutuklanması üzerine ne yapacağını şaşıran, iki çocuğu ile ortada kaldığını söyleyen Elvan Karakaya, şöyle dedi:
"Eşim ile evlenmeye karar verdiğimizde benim ailem karşı çıkmıştı. Beni kaçırdıktan sonra ailem bana baskı yapınca Niyazi Karakaya'dan şikayetçi olduk. Daha sonra şikayetten vazgeçtik. Eşim 1 ay sonra tahliye edildi. Ancak, açılan kamu davası devam etmiş. Eşim ve kaçırmasına yardımcı olanlar hakkında 5 yıl hapis cezası kararı yargıtay tarafından onanmış ama bize bu karar iletilmedi. Evlendik, 2 çocuğumuz oldu. Eşimi, amcasının oğlu ile arkadaşını tutuklayıp cezaevine gönderdiler. Cumhurbaşkanı, başbakanımız ve yetkililerden yardımcı olmalarını istiyorum. Ben çalışamıyorum ve kirada otuyoruz. 2 çocuğumuzuı nasıl geçindireceğim? Birileri sesimi duyup yardımcı olsun."

EA(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)