ANKARA'nın Kazan İlçesi'nde 15 yıllık evli, biri 10 aylık çocuk annesi, 38 yaşındaki Biricik Sarıkaya, sürekli tartıştığı, kendisine dayak attığı öne sürülen eşi, 40 yaşındaki Enser Sarıkaya'yı satırla boğazını keserek öldürdü. Eşini uyurken öldüren kadın, daha sonra balkona geçip elbise astığı ipi kesip boynuna geçirerek kendisini sarkıtarak intihar etti.
Olay, Kazan'daki Atatürk Mahallesi Pınar Sokak Ersan Apartmanı'nda bulunan 10 numaralı dairede saat 03.00 sıralarında meydana geldi. Aralarında sürekli sorun bulunan ilçedeki bir temizlikçi firmasında asgari ücretle çalışan Enser Sarıkaya, dün saat 23.00 sıralarında eve alküllo gelince eşi Biricik Sarıkaya ile aralarında tartışma çıktı. Enser Sarıyaka, evde kendisini bekleyen eşi ile arasında tartıştı. Tartışma sırasında eşini, sonra da çocuklarını döven Enser Sarıkaya, daha sonra yatak odasına geçti.
Biricik Sarıkaya, iddiaya göre büyük kızı, lise 2'nci sınıf öğrencisi, 16 yaşındaki D.'ye "Bu adamı bugün öldüreceğim" dedi. Genç kız, gece geç saatlere kadar annesinin, babasına bir şey yapmaması için uyumayarak yanında kalmak istedi. Ancak gece yarısından sonra evin büyük kızı uykuya daldı.
Biricik Sarıkaya, kızının uyumasından sonra eline aldığı satırla yatağında uyuyan eşini boynunu keserek öldürdü. Cinnet geçiren Biricik Sarıkaya, daha sonra evin balkonuna geçip, elbise astığı ipi kesip boynuna geçirdi ve balkondan kendisini boşluğa bıraktı.
Bugün saat 06.00 sıralarında uyanan evin büyük kızı gördükleri karşısında dehşete kapılarak çığlıklar attı. Gelen komşuları, polis ve 112'yi aradı. Gelen ekipler, Enser Sarıkaya'yı evin yatak odasında boğazından kesilerek öldürülmüş, Biricik Sarıkaya'yı ise borçlarını kısa süre önce bitirdikleri evlerinin balkonunda asılı cansız halde buldu.
Ekipler evin hemen yanında ilkokul bulunduğunu göz önüne alarak öğrencilerin cesedi  görmemeleri için savcılık yetkililerini beklemeden çağrılan itfaiye yardımıyla Biricik Sarıkaya'nın cesedini asılı olduğu balkondan indirildi. Enser Sarıkaya'nın cesedi de savcılığın olay yerindeki incelemesinin ardından eşiyle birlikte Kazan Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Eşi ile birlikte temizlikçi firmasında çalışan, ancak 10 aylık oğlunun doğumundan sonra işten ayrılan Biricik Sarakaya'nın bu yıl içinde eşiyle tartıştıktan sonra bileğini kesip, Kazan Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi olduğu belirtildi.
Kazan Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Biricik Sarıkaya'nın cebinden bir de not çıktı. Biricik Sarıkaya yazdığı kısa notta, "Bu adamı öldüreceğim, beni başka kadınla aldatıyor" diye yazdığı ortaya çıktı. Sarıkaya çiftinin cenazeleri incelenmek üzere Keçiören Ali Tıp Kurumu'na sevk edildi.