Tolga YANIK- Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - KONYA'da 31 yaşındaki Saniye Akgül'ün, 8 yıl önce kendisini zorla erkeklere pazarlayan ve işkence yapan, o dönem 22 yaşında olan Ferhat Yuşan'ı tüfekle öldürüp cesedini yaktığı, kalan parçaları da tandır kuyusuna atıp üzerini toprakla kapattığı iddia edildi. 
Konya'da oturan Ferhat Yuşan'ın ailesi, yıllardır kendilerinden kopuk olan oğullarını merak ederek, 2011 yılında Cumhuriyet Başsavcılığı'na kayıp başvurusunda bulundu. Bunun üzerine çalışma başlatan Asayiş Şubesi Kayıp Şahıslar Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri aileyle görüştü. Aile, oğulları Ferhat Yuşan'ın asker yoklaması kaçağı olduğunu, uzun süredir kendilerinden kopuk olduğunu ve haber alamadıklarını, yurt dışına kaçmış olabileceğini belirtti. Polis, Ferhat Yuşan'ın hırsızlık ve uyuşturucu kullanmaktan kaydı olduğunu, hırsızlık suçundan da hakkında yakalama kararı bulunduğunu saptadı. Ancak o dönem yapılan araştırmada Yuşan'ın izine rastlanmadı.
GEÇEN YIL, DOSYA YENİDEN AÇILDI
Geçen yılın ortalarında kayıp başvurusu dosyasını yeniden ele alan polis, Yuşan'ı tanıyan 100 kişiyle görüşme yaptı. Yapılan görüşmelerde Yuşan'ın, 10 yıl önce Saniye Akgül adında bir kadınla birlikte yaşamaya başladığı, 2006 yılından beri de ortalarda görünmediği saptandı. Polis, 4 ay önce Saniye Akgül'ü takibe aldı. Yapılan araştırmanın ardından Saniye Akgül, geçen Salı günü Beyşehir'de ailesiyle yaşadığı evde gözaltına alındı.
ZORLA FUHUŞ VE ÇIPLAK İŞKENCE İDDİASI
Saniye Akgül polisteki sorgusunda, Ferhat Yuşan'ı kendisini zorla erkeklere pazarladığı ve işkence yaptığı için, 13 Ocak 2006 tarihinde öldürdüğünü itiraf etti. 2003 yılında ailesi tarafından kendisinden 28 yaş büyük olan S.H. ile evlendirildiğini belirten Akgül, eşi ve eşinin ailesinden sürekli şiddet ve baskı görmesi nedeniyle 1 yıl sonra yaşadıkları Beyşehir İlçesi'nden kaçıp Konya'ya geldiği öne sürdü. Bir süre sokaklarda kaldığını kaydeden Akgül şunları anlattı:
''2004 yılında arkadaşlarım aracılığıyla Ferhat Yuşan ile tanıştım. Birlikte kalırken bana tecavüz etti. Beni sürekli dövüyordu. Para karşılığı erkeklerle ilişkiye girmeye zorluyordu. İlişkiye girmediğim zaman yine beni dövüyordu. Zaman zaman kıyafetlerimi soyup çıplak halde kemerle dövüyordu. Vücudumda sigara söndürüyordu. Hatta bir ara kemiklerimde kırıklar oluştu. Sürekli şiddet uyguladığı için Beyşehir'e, ailemin yanına kaçmak istedim. Çıplak fotoğraflarımla şantaj yaptı.'' 
'YILLARDIR KABUS GÖRÜYORUM'
Bu süre içinde eşinden 2005 yılında boşandığını belirten Saniye Akgül, olay günü Ferhat Yuşan'ın, birlikte kaldıkları Meram ilçesi Çaybaşı Mahallesi'nde bulunan müstakil evde  kendine zorla uyuşturucu kullandırdığını ve tecavüz ettiğini iddia etti. Akgül, ifadesini şöyle sürdürdü:
''Ben de evde bulunan av tüfeğinie elime geçirerek Ferhat'ın üzerine ateş açtım. Göğsünden vurulup yere yığıldı. Öldüğünü anlayınca cesedi bir çuvala koyup bahçeye taşıdım. Sonra akaryakıt istasyonundan benzin alıp, cesedi yaktım. Kalan parçaları ve kemiklerini de tandır kuyusuna atıp üzerine toprak örttüm. Tüfeği de eve bırakıp gittim. Öldürdüğüm için yıllardır rüyalarımda kabus görüyorum.''
EVİN VE TANDIRIN YERİNDE İNŞAAT YAPILIYOR
Saniye Akgül, dün olayın yaşandığı eve götürülerek Cumhuriyet Savcılığı eşliğinde tatbikat yaptırıldı. Olayın yaşandığı evin ve tandır kuyusunun bulunduğu bahçenin kentsel dönüşüm projesi kapmasında yıkıldığı ve yerine inşaat yapımına başlandığı  görüldü. Saniye Akgül ise olayın nasıl gerçekleştiğini yeniden anlattı. Bu sırada çevredekiler polise, hafriyat çalışması sırasında bir kaç kemik bulunduğunu duyduklarını söyledi.
Saniye Akgül, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

TY,HD(İA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)