ADANA'da aradıkları kişileri kendilerini 'polis' olarak tanıttıktan sonra dolandıran 1'i kadın 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Adana, Kayseri, İzmir, Manisa ve Ankara'da 5 kişinin toplam 100 bin TL'sini dolandırdıkları belirlendi.
Erciyes Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nda görevli mühendis Fahri Büyükbaş'ı telefonla arayan dolandırıcı, "Terör örgütü PKK soruşturmasında, sizin adınıza ulaştık. Hesabınızdan terör örgütüne para aktarıldığı belirlendi. Hakkınızdaki soruşturmanın kapatılması için talimatlarımızı yerine getirmeniz gerekiyor. Vereceğimiz hesaba para yatırmanı istiyoruz" diyerek para istedi. Panikleyen Fahri Büyükbaş, dolandırıcıların verdiği hesaba 20 bin lira yatırdı. Parayı yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan Büyükbaş, Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne giderek suç duyurusunda bulundu.
Kayseri polisi paranın yatırıldığı hesabın Adana'da olduğunu belirleyince Adana polisine bilgi verdi. Paranın yatırıldığı hesabı takibe alan polis, bankadan parayı çeken 49 yaşındaki Ş.A. adlı kadını gözaltına aldı. Ş.A., uzaktan akrabası olan Ramazan Doğan'ın , "Bana para gelecek, benim o bankada hesabım yok, senin hesabına yatırsınlar" diyerek yardım istediğini söyledi. Ş.A.'nın ifadesi üzerine harekete geçen polis, Ramazan Doğan, Serkan Koçak, Mustafa Temiz ile şebeke lideri Zafer Kızılaslan'ı eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonla yakaladı.
Gözaltına alınan şüphelilerin Adana, Kayseri, İzmir, Manisa ve Ankara'da 4 kişiden daha terör örgütü suçlaması ile toplam 100 bin TL dolandırdıkları belirlendi.
Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI