ESKİŞEHİR'de sahiplendiği kediyi yatağına çiş yaptığı gerekçesiyle bıçaklayıp öldürdüğü iddia edilen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki M.C.A., Bartın'da polise verdiği ifadesinde hayvansever olduğunu belirterek suçlamayı kabul etmedi. M.C.A., kediyi bağırsakları dışarıya çıkmış halde kapının önünde bulduğunu ve tedavi ettirmek için içeriye aldığını ileri sürdü.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi M.C.A.'nın, bir kafeteryada görerek sahiplendiği 'Toros' adını verdiği kediyi yatağına çiş yaptığı gerekçesiyle bıçaklayıp damacanayla ezerek öldürdüğü iddia edildi. M.C.A., kedi öldürülürken çekilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılması ardından oluşan tepkiler üzerine dün sabah Bartın'da tatil için geldiği ailesinin yanında gözaltına alındı.
Babası polis olan M.C.A., ifadesinin ardından tutanak tutulup serbest bırakıldı. Dosyası para cezası uygluanması ve diğer işlemler için Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen M.C.A.'nın poliste verdiği ifade ortaya çıktı. Kediyi bir kafeteryada gördüğünü ve sahiplendiğini belirten M.C.A., ifadesinde şöyle dedi:
"Kediyi evde besliyordum. Bir akşam eve geldiğimde kapının önünde bağırsakları çıkmış şekilde gördüm. Evin içine aldım. Sonra alkolün de etkisiyle bağırsakları çıkan kedinin görüntüsünü çekerek kız arkadaşıma gönderdim ve nasıl tedavi ettirebileceğimi sordum. Sonra uyuya kalmışım. Sabah kalktığımda kedinin öldüğünü gördüm ve çöpe attım. Ben hayvanseverim. Daha önce evimde 2 köpek besledim. Suçlamaları kabul etmiyorum."
M.C.A. ifadesinde, görüntüyü sosyal medyaya sızdıran kız arkadaşı ve görüntülerle ilgili  yorum yaparak kendisine hakaret ve tehditlerde bulunanlardan da şikayetçi olduğunu söyledi.
Bartın Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru olan öğrencinin babası Mutlu A.'nın, olayın ardından izine ayrıldığı belirtildi. Cumhuriyet Mahallesi'ndeki sitede oturan aile, gazetecilerin görüşme istemini kabul etmedi. Sitede oturanlar, M.C.A.'yı olayın ortaya çıkmasından sonra hiç görmediklerini söyledi.