ELAZIĞ'ın Keban İlçesi'nde bulunan Keban Şalt2 ve 380 trafo merkezinde bugün sabah saatlerinde yangın çıktı. Keban, Elazığ, Malatya'nın Arapgir İlçesi ve orman işletmesine ait itfaiye araçlarının müdahalesi sonucu yangın söndürüldü.
Keban İlçesi'nde bulunan Keban Şalt2 ve 380 trafo merkezinde, bugün sabah erken saatte 154/34.5 16M WA trafoda patlama meydana geldi. Patlamanın etkisi ile 16 MWA'lık santralde yangın başladı. Rüzgarın etkisi ile yangın diğer oto trafoya sıçradı. Alevlerin diğere ünitelerde sıçramasıyla birlikte yangın daha da büyüdü. Keban Belediyesi itfaiyesinin yetersiz kaldığı yangına, Elazığ merkez ve Malatya'nın Arapgir İlçesi itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözlerle de müdahale edildi.
Güvenlik görevlileri yangın bölgesine basın mensuplarını yaklaştırmazken, yangının kontrol altına alınması için çok yoğun çalışma sürdürüldü.
Keban İlçesi'nde bulunan Keban Şalt2 ve 380 trafo merkezindeki yangın, trafoya enerji giriş-çıkışı kesildikten sonra, itfaiye ekiplerinin de müdahalesiyle yaklaşık 6 saatte kontrol altına alındı. Trafo santralinde soğutma çalışmaları ise bir süre daha sürdürüldü.
Yangın nedeniyle Keban, Ağın ve Malatya'nın Arapgir ilçelerine bu sürede elektrik verilemedi.