Hasan POLAT/KAZAN (Ankara), () - ANKARA'nın Kazan İlçesi'ndeki ısı yalıtım fabrikası, çıkan yangında 8 itfaiye aracıyla yapılan yoğun müdahaleye rağmen rağmen kül oldu. Yangın sırasında dumandan etkilenen 5 işçiden 4'ü ambulansta tedavi edilirken, durumu ağır olan 1 işçi Yenimahalle Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Keresteciler Sanayi Sitesi, 1.Cadde No 39'da bulunan Behzat ve Ahmet Top kardeşlere ait geri dönüşümlerden oluşan ısı yalıtım malzemeleri üreten fabrikada saat 12.00 sıralarında yangın çıktı. Yangına, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği'ne ait 8 araçla müdahale edildi. Olay yerine ayrıca 3 ambulans sevk edildi. Yangın sırasında içerde çalışan 5 kişi dumandan zehirlendi. Zehirlenen işçilerden 4'ü ambulansta tedavi edilirken durumu ağır diğer çalışan ise Yenimahalle Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Yağ kaynatma kazanının patlaması sonucu çıktığı tahmin edilen yangında, fabrikada bulunan ve yaklaşık maliyeti 1 milyon lirayı bulan malzemeler, 1 saat süren yoğun müdahaleye rağmen küle döndü. Yangın sırasında patlayan cam kırıkları, itfaiyeye çalışanlarına zor anlar yaşattı. Yerde bulunan cam kırıkları ve malzemeler, sürüklenen hortumları kesti.
Saray Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İlyas Kaya, bölgede büyük ölçekte çok sayıda fabrika olduğunu Dernek yönetim binası yanında itfaiye için de bir yer yapıldığını belirtti. Kaya, "Buranın tek eksiği, itfaiye aracı. Sanayi Sitesi'ne acil bir itfaiye aracına ihtiyaç bulunmaktadır. Aksi taktirde itfaiye gelinceye kadar yangının çoktan bitmişti" dedi.

FOTOĞRAFLI